Roolijoodikust lätlane peab veetma kaks nädalat arestimajas

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Pärnu kordoni ametnikud tabasid Pärnumaal Tahkuranna vallas sõidukiroolist alkoholi tarvitanuna Läti Vabariigi kodaniku, kellele Pärnu maakohus mõistis täna karistuseks 15ööpäevase aresti.

Teisipäeval kella 18.50 ajal juhtis 27aastane mees Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 144. kilomeetril sõidukit Volkswagen Transporter. Sõidukijuhi kontrollimisel selgus, et tal puudus vastava kategooria mootorsõiduki juhtimise õigus, samuti polnud tal ette näidata sõiduki kasutamist õigustavat dokumenti ehk volikirja. Joobe kontrollimisel tuvastati juhil lisaks ka lubatud alkoholi piirmäära ületamine. Mees kõrvaldati juhtimiselt ning toimetati politseijaoskonda.

Pärnu politseijaoskonna kohtuväline menetleja Keity Liivakivi ütles, et politseile teadaolevalt on lätlasest rikkujal Läti Vabariigis tasumata rahatrahve, teda on eelnevalt juba karistatud Läti Vabariigis kahel korral juhtimisõiguseta mootorsõiduki juhtimise eest ning see andis aluse kahtluseks, et ka Eesti Vabariigis Läti Vabariigi kodanikule määratud rahatrahv ei saaks tasutud.

Liivakivi lisas, et alkoholi tarvitanuna mootorsõiduki juhtimine on üks kõige raskemaid rikkumisi ning nõudis kohtus karistuseks 25ööpäevast aresti.

Pärnu maakohtus määras täna toimunud istungil rikkujale lõplikuks karistuseks 15ööpäevase aresti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles