Riigikogu võttis vastu koduomanikke maamaksust vabastava seaduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus on maamaks piirkonniti erinev. Arhiivifoto.
Pärnus on maamaks piirkonniti erinev. Arhiivifoto. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Riigikogu võttis eile vastu koduomanikke maamaksust vabastava maamaksuseaduse muutmise seaduse, mille eelnõu esitasid Reformierakonna ning Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsioon.

Seadusetäienduse vastuvõtmise poolt oli 54 ja vastu 39 parlamendisaadikut.

Uue seaduse järgi on maamaksu tasumisest vabastatud maa omanik või maakasutaja enda kasutuses elamumaa või maatulundusmaa õuemaa kõlviku osas linnas, vallasiseses linnas, alevis või alevikus, samuti üldplaneeringuga kohaliku omavalitsuse või maakonnaplaneeringuga maavanema poolt tiheasustusega alaks määratud alal kuni 0,15 hektaril ja mujal kuni kahel hektaril.

Maamaksu tasumisest vabastamise tingimus on, et sellel maal asuvas hoones on isiku elukoht vastavalt rahvastikuregistrisse kantud elukoha andmetele.

Maamaksu tasumisest on seaduse järgi vabastatud ka hooneühistu liikmed, kes selles hoones rahvastikuregistri andmetel elavad. Hooneühistu kasutatav maa vabastatakse samas määras, tiheasustusega alal vastavalt 0,15 hektaril ja mujal kahel hektaril, jaotatuna proportsionaalselt ühistuliikmete vahel.

Seadus jõustub 2013. aasta 1. jaanuarist. Seaduse järgi kohaldatakse maksuvabastust vabastuse aluse tekkimisele järgneva aasta 1. jaanuarist. Kui maksuvabastuse alus tekib 1. jaanuaril, kohaldatakse maksuvabastus samast päevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles