Hansapäevade rongkäigus liikusid kõrvu neljajalgsed ja kaherattalised

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peo Vallikäärus avas hoogne rongkäik.
Peo Vallikäärus avas hoogne rongkäik. Foto: Urmas Luik

Eile keskpäeval avati Tallinna värava juures bürgermeistri ja raehärra õpetussõnade-nõuannete kõlades Pärnu selleaastased hansapäevad.

Rongkäik sai alguse raekoja eest ja kulges ponide juhtimisel rutuga Vallikääru poole varju. Keskpäevapalavusele vaatamata oli läbi südalinna sammuma kogunenud üksjagu nii kostümeeritud kui karvaseid tegelasi. Tasahilju liitus riviga linnarahvas.

Kõige enam tõmbas endale hirmu- ja uudishimusegust tähelepanu nööri otsas karu, kellele väga lähedale minna ei tohtinudki. Karu nimelt söövat väikseid lapsi ja virutavat kõigi nelja käpaga korraga.

Teised lastelemmikud olid ponid. Kõige ees kõndis pruun Aski, kes oma perenaisega oli juba kell seitse hommikul Raplamaalt Kuusemäe talust Pärnu teekonda alustanud. Perenaise Ilona Roosilla väitel poni sõidust ära ei väsinud. “Ainult see palavus teeb uimaseks,” nentis hiljuti 11. klassi lõpetanud Ilona, kelle tööpäev poni seltsis alles algas.

Loomade ja nende vahel sõeluvate trikinarride ehk narrideks riietatud trikiratturite kõrval võlusid muusikud oma pillidest välja keskaegseid helisid. Ühed neist, tamburiini ja rebasesabaga tüdruk ja tema kummaliselt kostümeeritud kaaslased, moodustasid keskaegses stiilis rokki mängiva kollektiivi Hansanova. Esimest korda Eestisse sattunud Leedu ansambel nimetas oma muusikat õnnelikuks ja rääkis, et osa nende rõivaist on ise õmmeldud ja ehted, mida bändiliikmed kannavad, keskajafestivalidelt kokku ostetud. “Instrumendid muidugi pole keskaegsed,” selgitas tamburiiniga taustalaulja Asha Har.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles