Veeteede amet tühistas kalapüügikeelu Pärnu lahel

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalapaadid. Pilt on illustratiivne.
Kalapaadid. Pilt on illustratiivne. Foto: Henn Soodla

Veeteede amet muudab Pärnus veeala ohutumaks kasutamiseks eri huvigruppide vahel kehtestatud eripiirkonna tingimusi.

Kui varem olid need seotud kalapüügiga, siis nüüd on märgitud ajavahemikel - 1. juulist kuni 1. septembrini - keelatud takistada või ohustada spordialaliidu poolt vastavalt märgistatud võistlusspordiks ja treeninguteks kasutatavate veesõidukite liiklemist. Eripiirkondade koordinaadid jäävad samaks.

Pärnu maavalitsus korraldab eripiirkondades läbiviidavate treeningute ja võistlussõitude ajakava avalikustamise. Uued tingimused Pärnu eripiirkonna kohta hakkavad kehtima 1. juulist. Veeteede ameti 2. juuni käskkiri eripiirkonna määramise kohta tunnistatakse kehtetuks.

Veeteede amet kehtestas 2. juunil Pärnu maavanema taotluse alusel veeala ohutumaks kasutamiseks eri huvigruppide vahel eripiirkonna, kuid see leidis harrastuskalapüüdjates vastuseisu. Varasemalt oli maavalitsus kutseliste kalurite, purjetajate ning ametkondadega saavutanud kokkuleppe Pärnu lahele purjespordiala määramiseks koos tähtajaliste kalapüüniste paigaldamise piirangutega juulist kuni septembri keskpaigani.

Seoses segadusega kehtestatud eripiirkonna ümber kutsus Veeteede amet 30. juunil kokku ümarlaua, et veel kord ära kuulata kõik Pärnu eripiirkonna määramisega seotud huvigrupid ja analüüsida kehtestatud piirangute mõju. Harrastuskalurite ettepanekule lubada eripiirkonnas õngpüüniste, v.a õngejada kasutamine, olid vastu kalurite esindajad.

Koosolekul räägitu kinnitas, et eripiirkond loob võimaluse veeala kõige ohutumalt ja paremini kasutada ning on kompromiss kõigi huvigruppide vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles