Maanteeamet üritab kampaaniaga sõidukiirust ohjata

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus.
Liiklus. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Maanteeamet koos politsei- ja piirivalveametiga alustas sellest nädalast suvist meeldetuletavat liiklusohutuskampaaniat lubatud piirkiirusest kinnipidamiseks ja ohutu sõidukiiruse valikuks asulavälisel teel.

”Kampaania tugineb 2009. ja 2010. aastal loodud kontseptsioonile ning selle sõnum on endine: sinu lähedaste elud pole katsetamiseks, ära ületa lubatud kiirust,” selgitas Sirli Leier, maanteeamet  lääne regiooni liikluskasvatuse osakonna juhataja.

Kampaania aktiivne periood on juulikuu ja selle eesmärk on teavitada sõidukijuhte, et kiiruse ületamise tagajärjed võivad olla pöördumatud nii juhile kui tema kaassõitjatele ning vastutus juhtunu eest lasub alati roolisolijal. Ühtlasi püüab kampaania tõsta sõidukijuhtide teadlikkust ohutu sõidukiiruse valikul.

Leieri ütlust mööda on kampaania raames valminud tele- ja raadioreklaamid, internetilehekülg ning välimeedia plakatid linnadest väljasõidul ja maanteede ääres eksponeerimiseks.  Kampaania raames teostab politsei aktiivset liiklusjärelevalvet ja jagab infomaterjale sõidukijuhtidele ning piirkiirust ületanud sõidukijuhi autos sõitjatele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles