Halinga OÜ hakkab TERE-lt Euroopa keskmist piimaraha saama

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maage talu vabapidamisega laudas on praegu 115 lüpsilehma.
Maage talu vabapidamisega laudas on praegu 115 lüpsilehma. Foto: Ants Liigus/Pärnu Postimees

Piimatööstusettevõte TERE ja Halinga OÜ sõlmisid pikaajalise lepingu, mille alusel reguleerib tootjale makstavat piimahinda Euroopa Liidu keskmine hind.

Tegemist on esimese ja seni ainulaadse lepinguga Balti riikides, mille eeskujul loodab TERE lähiajal sõlmida lepinguid veel mitme tootjaga.
 
Halinga OÜ juhi Raul Peetsoni sõnul on ettevõtted koostööd teinud juba alates 1996. aastast.

“Meil on pikk koostöökogemus ja oleme näinud väga erinevaid aegu nii Eesti piimandussektoris kui regionaalses toiduainetööstuses laiemalt,” rääkis Peetson. “Oleme jõudnud arusaamisele, et sõlmitud leping on poolte jaoks parim lahendus, ei ole mõistlik raisata ressurssi pidevatele hinnaläbirääkimistele. Euroopa piimahind ja selle kujunemismehhanism on rohkem prognoositav. Stabiilsus on tootja jaoks väga oluline, see aitab meil realiseerida investeerimisprogrmammi ja toob kokkuvõttes rohkem piima Eesti tarbijani.”
 
TERE juhataja asetäitja Ülo Kivise sõnul on tegemist väga olulise koostöövormiga, sest see tagab põllumehele stabiilse hinna.

“Nii meie tööstusena kui Eesti piimatootjad on suures regionaalses konkurentsis ja selleks, et siin edukad olla, tuleb tagada mõlemale osapoolele stabiilsus ja turvalisus -
tootjale prognoositav sissetulek ja tööstusele kindel toorainebaas,” selgitas Kivine. “Tahan tunnustada Halinga juhte, kelle hea tahe ja konstruktiivne hoiak julgustavad ka teisi tootjaid sellisel tasemel lepingulistesse suhetesse tulema.”

Kivise sõnul on läbirääkimised veel paari tootjaga alanud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles