Vabadusvõitlejate kokkutulekul osaleb Pärnu esindus

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse meeskoor.
Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse meeskoor. Foto: Ants Liigus

Eesti vabadusvõitlejate 19. kokkutulekule Tartusse sõidab laupäeval Pärnust poolesajaliikmeline esindus, kes viib kaasa Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus süüdatud sümboolse tule.

Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse president Jüri Kask rääkis, et mälestuskiriku altaritulest Eesti riikliku iseseisvuse eest langenute mälestuseks süüdatud tule pühitseb Kaitseliidu kaplan Eduard Kakko ja sellest läidetakse võidutuli kokkutulekupaigas Tartu lauluväljaku tuletornis.

Avasõnad ütleb Tartu vabadusvõitlejate ühenduse esimees Leonhard Heinla ja kõne peab Eesti vabadusvõitlejate liidu esimees Gunnar Laev.

Kontsertosas esineb Eesti sõjameeste Pärnu ühenduse meeskoor Helle Kullamaa juhatusel. Lavale astuvad ka Võru sõjameeste ühenduse meesansambel, Tartu vabadusvõitlejate ühenduse meeskoor ja puhkpilliorkester Tartu.

Omaaegsed rindekaaslased ja sõbrad saavad omavahel jutelda, pakutakse välikatlasuppi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles