Surju kooli seina ilmestab seinamaal

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Surju põhikooli inglise keele klassiruumi seina ilmestab sellest suvest värviline seinamaal, mille autor on noor kunstnik Kärt Koosapoeg.

“Mõtlesin, et lastele tuleks midagi värvilist teha, ja Väikese Printsiga tekib äratundmisrõõm, niisiis sai see pilt just selline,” räägib Koosapoeg, kunstnikunimega Millimallikas.

6x1,6 meetri suuruse töö seinale kandmine võttis aega viis päeva, autori sõnutsi ta aga ei märganudki, kuidas aeg lendas, sest maalimine on tegevus, mida ta tahaks teha iga päev.

Inglise keele õpetajal Krista Rammol tekkis idee kelleltki seinamaal tellida, sest klassiruum vajas juba ammu värskendamist. Et kunstnik on Surju põhikooli vilistlane, oli koostöö kerge sündima ja tulemus on meeltmööda mõlemale.

“See Väikese Printsi motiiv on mulle klassi ees hea meeldetuletus, et südamega näeb paremini,” oli õpetaja vaimustuses.

Millimallikas on joonistanud ja maalinud kogu elu, kuus aastat on ta käinud Pärnu kunstikoolis. Nüüdseks on mõni personaalnäituski juba toimunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles