Pärnus aeg seisab

Barbara Lehtna
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Nii mõnigi linnakodanik on märganud, et Pärnule 750 aasta juubeliks kingitud Rüütli platsi kell pole enam seal, kus ta juba ligi 10 aastat linna teeninud on.

Et Pärnus on peaaegu tavaks saanud, et teenekas kell vähemalt korra aastas katki juhtub minema, pole vargusest keegi politseile teatanud. Mõnda aega seisab Kungla kaubanduskeskuse küljes rippuv ajanäitaja bussijaama kell kipub ette käima. Seega on Pärnus tekkinud olukord, kus täpse aja teadmiseks on kõige otstarbekam turistide poole pöörduda.

Kui Pärnu Postimees juuni alguses Rüütli platsi kella salapärast kadumist uuris, selgus, et kell on maha võetud ja ootab pealinna remonti viimist. Üle kuu aja hiljem, kui kell veel tagasi ilmunud pole, vastab küsimise peale Pärnu linnavalitsuse välissuhete- ja protokollinõunik Anu Juurma-Saks, et remonditööd on juba lõppenud, arvegi makstud ja kell saab oma kohale asetatud järgmise nädala alguses.

Rüütli platsi ajanäitaja läks esimest korda rivist välja juba samal aastal, kui see püstitati, ehk 2001, siis parandas kella valmistaja Mati Kohlap. 2003. aastast vaatab kella järele AS Elwo.

Kuigi kellapostist on saanud populaarne pildistamisobjekt turistidele ja kokkusaamiskoht pärnakatele, ei saa kella ennast enamasti usaldada. See-eest aitab Rüütli 23 maja küljes olev tiksuja linnakodanikke ikka hädast välja.

Pärnu külastajaid on rannapromenaadi valmimisest saati häirinud, et promenaadi surfiklubipoolses otsas ühtegi ajanäitajat pole. Samuti puudub kell linna ühes sõlmpunktis, Tallinna maantee ristmikul. Seega jääb suvepealinlastel üle vaid päikesekella usaldada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles