Lätlased ahistavad Eesti sõudjaid

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koduveel vormi testinud Kaisa Pajusalu läheb lähipäevil Amsterdami oma viimase noorsooklassi medali jahile.
Koduveel vormi testinud Kaisa Pajusalu läheb lähipäevil Amsterdami oma viimase noorsooklassi medali jahile. Foto: Rein Kilk

Balti lahtised meistrivõistlused Pärnu jõel võitis küll Eesti, kuid Leedu jättis oma järelkasvu saatmata ja noorteklassis kogus enim võite Läti.

Eesti kogus 140 punkti Läti 129,5 ja Leedu 24 vastu, kuid noorte arvestuses võitis Läti Eestit 76:62, pealegi teenis Eesti kahes klassis 10 punkti üksi sõites. Leedu oma U23 klassi tippe 1200 kilomeetrit ja 2,5 ööpäeva pikale Pärnu-reisile ei saatnudki, kuna juba kolmapäeval peavad nad olema Amsterdamis, kus algab selle vanuseklassi aasta tähtsaim võistlus MM.

Eesti naiste sõudmise liider Kaisa Pajusalu kasutas Balti meistrivõistlusi kontrollstardina enne U23 MMi, kus ta viimast aastat osaleda saab. Pärnu jõel võitis ta järgmisi klassikalisel distantsil ja 500 meetris nii-öelda kalendriga (2000 meetris 24 sekundiga).

“Tervis on korras, vorm järjest paraneb,” kinnitas Pajusalu eile. “Medalivariant peaks mul olema loogiline, aga muidugi lähen kõige paremat tahtma. Peakonkurent on leedulanna Donata Vistartaite, kellele tänavu olen pidevalt kaotanud, aga ka üks sakslanna on väga tugev.”

Balti meistrivõistlused selgitasid teisedki Amsterdami U23 MMile sõitvad eestlased. Roolijata kasele stardivad seal Arnold Sanglepp (Pärnu SK) ja Ronald Väli (Tallinna SK), paarisaeruneljasel Joosep Laos (Pärnu SK Kalev), Kaur Kuslap (Viljandi SK), Sten-Erik Anderson (Pärnu SK Kalev) ja Martin Neerot (Viljandi SK). Neljapaadi sõit Amsterdamis võib olla tähenduslik, arvestades Eesti praeguse eliitneljase kiiret lagunemist ja sõudejuhtide soovi paarisaeruneljane täiskasvanute MMile igal juhul viia.

Spordiüldsust huvitas Balti meistrivõistluste juures, kas tunamullused MM-pronksid ja tänavusekski paarisaerukahesel kõrgeid sihte seadnud Kaspar Taimsoo ning Allar Raja suudavad Pärnu jõel revanšeerida kolmandal MK-etapil Luzernis lätlastelt Lauris Širelt ja Dairis Adamaitiselt saadud kaotuse. Ei suutnud, klassikalises kahes kilomeetris jäid eestlased alla 11 sekundiga, 500 meetris oli lätlaste võit napp.

Mullu otsisid meie mehed kontrollvõistluseks tugevat vastast ja võitsid Širet-Adamaitist Läti meistrivõistlustel ühe sekundiga, nüüd oli kontrollvõistluse vajadus lätlastel. Tegemist on mulluste U23 maailmameistritega, kes lähevad Amsterdami kindla sooviga tiitlit kaitsta. Raja ja Taimsoo tulid oma riigi auks ja konkurentidele sparringuks veele, kuigi kurtsid sõudeliidu kodulehel, et Luzerni MK väsimus on veel sees ning tohtrid lausa soovitasid puhata ning nädalavahetust kergemalt võtta.

Tugevaks treeninguks kujunesid Balti meistrivõistlused Pajusalu, Taimsoo ja Raja kõrval Bledi MMil startimise õigust omavatele üksikaeruneljase meestele Artur Maierile, Andrus Sabiinile, Sten Vilmannile ja Valeri Prosvirninile, kel seekord tõsiseid konkurente ei olnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles