Jämsä naases neljapaati, Tatjana Jaanson taandus

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hea eessõudja Andrei Jämsä andis eile nõusoleku taas olümpiale pürgivasse paarisaeruneljasesse istuda.
Hea eessõudja Andrei Jämsä andis eile nõusoleku taas olümpiale pürgivasse paarisaeruneljasesse istuda. Foto: Henn Soodla

Eesti sõudeliidu juhatuse teisipäevasel koosolekul kinnitati kolm koondist ja püüti leida lahendust Andrei Jämsä lagundatud paarisaeru neljapaadi probleemile.

Homme Amsterdamis algavale U23 MM-regatile saadeti Kaisa Pajusalu naiste ühesel, Arnold Sanglepp ja Ronald Väli roolijata kahesel ning Joosep Laos, Kaur Kuslap, Sten-Erik Anderson ja Martin Neerot paarisaeruneljasel.

Noorte maailmameistrivõistlustele 4.-7. augustil Londonis (olümpiaregati testvõistlus!) otsustati projektijuhi Roman Lutoškini juhtimisel lähetada ühepaatidel Marta Jõumees (Pärnu Kalev) ja Jüri-Mikk Udam (Tallinna SK), poiste paarisaerukahesel Geir Suursild ja Karl Koppel (Pärnu Kalev) ning roolijata kahesel Maanus Leesment (Pärnu SK) ja Oskar Kuzmin (Tallinna SK).

Täiskasvanute MMile Sloveeniasse Bledi saadetavasse koondisse otsustati kinnitada normid täitnud Kaisa Pajusalu ning paarisaerukaheste Eesti esipaat Kaspar Taimsoo ja Allar Raja. Kindlad oldi selleski, et veel mitte kindlas koosseisus osaleb MMil meeste paarisaeruneljane. Mis puudutab meeste roolijata neljast, siis selle sõit Luzernis nii muljet avaldav ei olnud, et nad MM-pileti teeninuks.

Põletavaim küsimus sõudeliidu juhtkonna arupidamisel oli, kes esindab Eestit paarisaeruneljases paadis, meile läbi aastate palju medaleid toonud klassis.

“Neljasest lahkunud Andrei Jämsä oli juhatuse koosolekul ja selgitas oma seisukohti. Mina tegin neljapaatidest alates 2001. aastast statistika. Võin öelda, et mõistan mingil määral Andrei ebakindlustunnet – viimastel aastatel on neljast juhendanud mitu treenerit, aga edu pole tulnud,” rääkis sõudeliidu peasekretär ja koondise peatreener Jaan Tults.

Sõudeliidu juhatus otsustas, et neljane pannakse MMile välja igal juhul. Andrei Jämsä ja Tõnu Endreksoni treener, ka neljapaati alles hiljuti juhendanud Tatjana Jaanson esines avaldusega, et tema selles situatsioonis tipptreenerina enam ei tegutse. Andrei Jämsä aga võttis otsustamiseks eilse hommikuni mõtlemisaega.

“Andrei helistaski eile ja ütles, et on nõus neljapaadis jätkama,” kinnitas Tults. “Selles paadis on ka Tõnu Endrekson. Sõudeliidu juhatus andis neljase meestele garantii materiaalsete vajaduste rahuldamiseks vähemalt viimase võimaliku olümpiakatseni järgmisel aastal, aga arvatavasti kauemakski.”

Kes on ülejäänud kaks meest paadis Jämsä ja Endreksoni kõrval, otsustab komplekteerija ja juhendaja Matti Killing, koondise peatreener nimedega spekuleerima ei hakanud.

“Kas esindab keegi Eestit MMil ka meeste ühesel, on praegu kahtlane, aga MM on alles augusti lõpus ja ülesandmiseks jagub veel aega,” ütles Tults.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles