KredEx pakub korteriühistutele tasuta konsultatsioone

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula/Postimees

Alates sellest nädalast saavad korteriühistud ja -ühisused Pärnus ja Pärnu maakonnas kutsuda oma üldkoosolekutele esinema konsultandi, kes aitab ühistu juhatust üldkoosolekul korterelamu renoveerimise vajaduse ning KredExi rekonstrueerimistoetuse tingimuste selgitamisel.

Samuti annavad konsultandid nõu kortermaja renoveerimise ehituslikes ja finantseerimist puudutavates küsimustes. Konsultandi teenuse tellimine on ühistule tasuta, teatas KredExi pressiesindaja Tarmo Seliste.

KredExi eluasemedivisjoni juhi Mirja Adleri sõnutsi on korterelamu kompleksne renoveerimine keeruline protsess. Kõige suuremaks takistuseks selle otsuse tegemisel on tihti korteriühistu liikmete üksmeele puudumine ja hirmud laenu ja suuremahuliste renoveerimistööde ees. Osaliselt on hirmu põhjustajaks elanike teadmatus võimalike renoveerimis- ja finantsmeetmete efektiivsuse kohta.

„Mõistame korteriomanike kartusi renoveerimise ja laenu võtmise ees, kuid olemasolev eluasemefond on olukorras, kus renoveerimisest mööda vaadata ei saa ja kui renoveerida, on nii ehituslikult kui majanduslikult kõige otstarbekam renoveerida terviklikult,“ ütles Adler.

Pärnumaal konsulteerib korteriühistuid Toomas Rähmonen, kellega saab ühendust e-posti aadressil toomas@termopilt.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles