Pühapäeval heisatakse Eesti lipud leinalipuna

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vabariigi valitsus otsustas tänasel erakorralisel istungil, et pühapäeval, 24. juulil heiskavad kõik riigiasutused Eesti lipud leinalipuna Norra Kuningriigis toimunud pommiplahvatuse ja tulistamise ohvrite mälestamiseks. Leinalipu võivad heisata ka kõik teised.
 

Riigikantselei teatel langetatakse alaliselt heisatud Eesti lipud hiljemalt kell 8. Teised riigiasutused heiskavad Eesti lipu leinalipuna hiljemalt samal ajal. Leinalipuna heisatud Eesti lipp langetatakse kell 22.

Välisriikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide lipud asendatakse leinalipuna heisatud Eesti lippudega. Asutuste ja omavalitsuste lipud heisatakse koos Eesti lipuga leinalipuna.

Leinalipp heisatakse lipumasti ilma musta lindita nii, et lipu alumine äär asuks masti keskel. Selleks tõmmatakse lipp algul aeglaselt lipumasti tippu ja seejärel langetatakse lipu alläär lipuvarda keskkohta.

Leinalipu langetamiseks tõmmatakse lipp lipumasti tippu ja seejärel langetatakse.

Lipuvardaga leinalipu heiskamiseks kinnitatakse lipuvarda ülemisse otsa 50 kuni 100 mm laiune must lint, mille mõlemad otsad ulatuvad lipu pikkust pidi kuni lipukanga alumise servani.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles