Pärnu spordihalli väike saal ootab taastamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Spordihalli väike saal enne sissekukkumist.
Spordihalli väike saal enne sissekukkumist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Jaanuaris kokku varisenud Pärnu spordihalli väike saal seisab taastamise ootel: kindlustushüvitise suurus pole veel lõplikult selge ja endiselt ringleb ettepanekuid taastada saal kahekorruselisena.

Aasta esimesel päeval varises lume raskuse all kokku Pärnu spordihalli väikese saali katus. Ekspertiiside kohaselt põhjustas õnneliku õnnetuse - kedagi saalis ei viibinud - mitme ebasoodsa asjaolu kokkulangemine, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Praegu toimib hall tõrgeteta. Seestpoolt on kahjustused ajutiste materjalidega varjatud ja muud töötamiseks vajalikud toimingud tehtud, aga paljude arvates juba lubamatult kaua pole tulnud uudiseid, mis saab edasi ja millal ning mis kujul väike saal taastatakse.

Linn võttis aprillis üle 6 miljoni euro laenu, et osta spordihall välja OÜ Steniardilt, kellele seni kasutusrenti makstakse, aga seegi kokkuhoid seisab kindlustusjuhtumi lahenemise taga. If Kindlustus on küll otsustanud, et tegu on kindlustusjuhtumiga, kuid linnavalitsuse arvutuste kohaselt jääks pakutav hüvitis mitmekordselt alla tegelikele kulutustele. Edasi suhtlevad omanik ja kindlustusfirma otse linna vahenduseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles