Äikesetorm pani Pärnu peatänaval liikluse seisma

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus Oja bussipeatuses keeras eilne äikesetorm kummuli bussiootepaviljoni. Foto on tehtud kella 19 ajal.
Pärnus Oja bussipeatuses keeras eilne äikesetorm kummuli bussiootepaviljoni. Foto on tehtud kella 19 ajal. Foto: Lugeja foto

Eile õhtul kella 18.15 paiku käis Pärnust üle tugevate paduvihmahoogudega äikesetorm. Riia maanteel oli sadu nii tihe, et autod jäid tänava äärde seisma.

Autoga mööda Riia maanteed sõitnud Ardi Truija sõnutsi kallas kella 18.15 ajal Liival Paradiisi restorani juures nii tihedasti, et autode kojamehed ei jõudnud kõige kiiremal režiimil vett ära pühkida ja sõidukid jäid tee äärde seisma.

Üks Pärnu Postimehe lugeja saatis veebitoimetusele kella 19 ajal Oja tänaval tehtud pildi tuulega ümber lennannud ootekojast.

Lääne-Eesti päästekeskuse teatel käisid päästjad õhtul Pärnus eemaldamas kolme teele kukkunud ja liiklust takistanud puud. Need olid teele murdunud Mündi, Vingi ja Tähe tänaval.

Lääne-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets märkis, et tormi ajal hakkasid mitmel pool Pärnus tööle tuletõrjesignalisatsioonid.

Pärnu Raeküla linnaosa jäi tormist puutumata. "Meil tibutas ainult natukene vihma," ütles üks Raeküla elanik.

Pärnumaal Saarde vallas Lodja külas põles eile õhtul pinnas ja maha kukkunud elektriliini alune. Päästjad turvasid ala, kuni elektrikud voolu välja võtsid.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi Pärnu vaatlusjaama andmetel mõõdeti kella 18 ja 19 vahel Pärnus sademete hulgaks 11 millimeetrit.

Tuuleiilide tugemuseks mõõdeti EMHI andmetel Pärnus kuni 14 meetrit sekundis.

Pärnu Postimehe veebitoimetus kutsub lugejaid üles saatma eilsest äikesetormist fotosid meiliaadressile pilt@parnupostimees.ee, et avaldada need fotogaleriis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles