Pärnumaal Nurmenuku talus toimub Eesti raskeveohobuse päev

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eeloleval laupäeval, 6. augustil koguneb Pärnumaal Kiisa külas Nurmenuku puhkekeskuses 22 raskeveohobust Eesti raskeveohobuse XVII päevale, osalejaid jagub põhjanaabritegi juurest.

Varem hävimisohus, nüüdseks jõudsalt taastuva Eesti raskeveohobuse tõu kasvatajad kogunevad Nurmenuku talus juba kolmandat korda.

Üks ürituse korraldajatest, puhkekeskuse perenaine Viktooria Kaasik ütles, et Nurmenuku talus on lapsevanematel suurepärane võimalus jälgida hobuste etteasteid ajal, kui nende lapsed leiavad enesele tegevust puhkekeskuse mänguplatsidel.

„Meil on lastele pakkuda mitmesuguseid vaba aja veetmise võimalusi. Olemas on mänguväljakud, minizoo, kuid ka mitmesugused atraktsioonid,“ lausus puhkekeskuse perenaine.

Kaasik rääkis, et üritusel tutvustatakse Eesti raskeveohobust, samuti näidatakse valdkondi, kus raskeveohobune on tegijaks.

„Esiteks leiab aset raskeveohobuste näitus,” jätkas Kaasik. “Näitame sugutäkke, tõumärasid, noori märasid ja täkke. Seejärel näeb rakendite vigursõitu ja mõnevõrra uudset tünnisõitu. Ja loomulikult näeb seda, milleks raskeveohobused suutelised on - toimub raskeveohobuste maksimaalvedu.“

Üritus päädib publiku lemmiku valimise ja väljakuulutamise ning hobuste oksjoniga.

Kaasik tundis erilist heameelt selle üle, et juba teist korda kuulutatakse välja raskeveohobuste kasvatajate valitud nende meelest silmapaistvama raskeveohobuse kasvataja. Ta rõõmustas sellegi üle, et ei puudu show, mille korraldab hambaatleet Voldemar Kuristik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles