Politsei hoiatab olematuid autoside pakkuvate sulide eest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Toomas Huik

Võru politseile on viimasel ajal laekunud neli avaldust inimestelt, kes on interneti kaudu soovinud Inglismaalt soodsa hinnaga osta kolme kuni viie aasta vanuseid kasutatud autosid, kandnud raha müüjale üle, kuid jäänud ilma nii rahast kui autost.

Politsei teatel on petuskeem lihtne: kannatanud leiavad Eesti või muu riigi kuulutuste portaalist sõiduki müügikuulutuse, kus on märge, et ostjal tuleb võtta müüjaga ühendust e-posti teel. Järgneb kirjavahetus tehingu üksikasjades kokkuleppimiseks.

Millegipärast ei tee inimesi ettevaatlikuks asjaolu, sõidukeid pakutakse müügiks väga odavalt, mõnikord isegi turuhinnast poole odavamalt.

Inimesed kannavad raha üle, kuid sõidukit ei saa. Tegemist on olnud võrdlemisi suurte summadega, näiteks üks kannatanutest on üle kandnud 4800 eurot. Loomulikult pole ta autot saanud ja on rahast ilma. „Neid juhtumeid on üle Eesti veel,“ märkis Lõuna prefektuuri pressiesindaja.

Politsei soovitab ostjal ja müüjal võimaluse korral sõlmida digitaalselt allkirjastatud leping – sellisel juhul saab kasutada ainult enda andmeid ehk müüja isik on tuvastatav. Kindlasti tuleb hoiduda kergekäelisest raha ülekandmisest tundmatute isikute või firmade arvetele välismaa pankades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles