Mustlased jahivad Pärnu peatänaval raha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu peatänaval Rüütlis võib kohata mustlasnaisi, kes möödujaid peatavad ja neile roose pakuvad. Naiste jutu järgi on lilled tasuta, kuid nende eest oodatakse annetust väidetavalt haige lapse raviks.
Pärnu peatänaval Rüütlis võib kohata mustlasnaisi, kes möödujaid peatavad ja neile roose pakuvad. Naiste jutu järgi on lilled tasuta, kuid nende eest oodatakse annetust väidetavalt haige lapse raviks. Foto: Ardi Truija

Pärnu kesklinna Rüütli tänavale on viimastel päevadel ilmunud kolm mustlasnaist, kellest kaks möödujatele roose pakuvad ja nende eest annetust paluvad ja üks, papptops käes, sillutisel istub ja kerjab. Politseile mustlaste tegevuse kohta pretensioone laekunud pole.

Pisut närbunud roosisülemiga Rüütli tänaval edasi-tagasi jalutavad kaks mustlannat pakuvad möödujatele lilleõisi, öeldes, et need on tasuta, mitte müügiks.

Legend, mida roosipakkuja räägib, uudsusega silma ei paista. Inglise keeles kõnelnud naise sõnutsi ei loovuta ta lilleõit siiski ilma rahata ja ootab selle eest annetust haige lapse raviks. Küsimuse peale, millisele lapsele kogutav summa läheb, kordas lillepakkuja, et raha on annetus haigele lapsele.

Kui suur on vähim annetussumma, mille eest lilleõis pihku pistetakse, ei õnnestunud Pärnu Postimehel välja selgitada.

Kolmas Rüütli tänaval viimastel päevadel tegutsenud mustlasnaine ei müü midagi, vaid ootab pihus olevasse papptopsikusse möödakäijate annetusi.

Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kaisi sõnutsi pole politseinikel Rüütli tänaval tegutsevate mustlaste suhtes pretensioone esitatud. „Selline rooside pakkumine pole otseselt keelatud,“ selgitas Kais, tuletades meelde, et kohustust lillede eest maksta kellelgi ei ole.

Kerjamine seevastu on keelatud. „Kerjamisest tuleks teatada politsei lühinumbril 110,“ ütles Kais. Tema sõnade järgi ei ole politseipatrullid kerjavat naist märganud ega ole keegi temast ka teada andnud, nii ei tea politsei mustlannade päritolu.

Peale mustlaste on Rüütli tänaval suve jooksul tegutsenud mitu tänavamuusikut, kes samuti ootavad, et kaaskodanikud lugude-laulude eest karbikesse eurosid poetaksid. Nendegi kohta pole politseile kaebusi esitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles