Galerii: Pärnus nautisid augustiööd tuhanded unetud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnus toimus festival "Augustiunetus".
Pärnus toimus festival "Augustiunetus". Foto: ARDI TRUIJA/PRNPM/EMF

Teist korda toimunud festival “Augustiunetus” pani seekord nii korralduselt kui rahvarohkuselt kümnesse ja sünkroonis suvepealinna melu suurendava ettevõtmisega oli ilmgi. Ei piiskagi vihma.

Laupäeva, 13. augusti keskööni kestnud festivali peateljeks oli Supeluse tänav, kus toimusid teatri-, raamatu-, muusika-, tantsu-, filmi-, moe- ja toidukunsti üritused.

Ringi tänava ligi 80aastastel tenniseväljakutel korraldati eelmise sajandi alguse eeskujul puureketitega tenniseturniir, Rannapargis toimusid piknik ja pidžaamades unetute jooksuvõistlus.
Kokku leidis Supeluse tänava piirkonnas aset üle poolesaja ettevõtmise.

Laupäevane kunstide öö, õigemini juba pärastlõuna, pakkus Pärnus elamusi, mille üldrahvalik kokkuvõte kõlas: selliseid üritusi peaks meie linnas tihedamini olema. Liikluse sulgemine mõneks tunniks piki Supeluse tänavat andis võimaluse kasutada kõnnitee kõrval sõiduteed, kus olid väljas kunstnike tööd, töötasid stiliseeritud fotosalong ja tänavakohvikud.

Supeluse tänav Rannapargiga andis elamusi muusika- ja kunstisõpradele, harrastuspiltnikele, heategevusorganisatsioonide esindajatele, kes olid väljas oma müügilaudadega, näiteks zontad, kelle küpsetised, pakendis kiluvõileivad ja kodusest piparmündist valmistatud tee kosutasid- soojendasid mõndagi hinge. Hästi läks Pärnu lahe partnerluskogul ja Liivi lahe kalanduskogu esindajatel ja teistelgi, kes hoolitsesid augustiunetute suupistete eest.

Jana Tringi erakooli õuel koguti heategevuskontserdil raha kontrabassile keelte muretsemiseks, Pärnu kunstikool esines Laternameistritega. Kes kuskilgi fesivalist osa võttis või nautis niisama olemist-jalutamist, jõudis küllap paljutki näha ja nautida tänaval musitseerijate improviseeritud esinemisi.

Veidi tagasihoidlikuks jäi Rannapargis pikinikuliste olemine, seevastu osa külalisi julges enam-vähem 100 aasta taguses aluspesus ja voodiga välja tulla. Taaskasutuses rõivaste laat aga tegi silmad ette mõnelegi stilistile ja sobitus suurepäraselt pargipuude alla.

Kiitust väärt oli laste kirbuturg, kus väikesed tulevased ettevõtjad oma esimese müügi- ja kauplemiskogemuse said ning tublimad tüdrukud enda valmistatud kaltsunukke edukalt pakkusid.

“Augustiunetust” korraldanud mittetulundusühingu Kastan Taskus juhatuse liige Hille Hinsberg jäi samuti sündmusega rahule, sest laupäeval nägi Pärnu parkides ja kohvikutes tõepoolest tuhandeid inimesi.

“Pärnu suvi on imeline, aga lühike ja ootamatu,” ütles Hinsberg. “Kuigi suvi annab peagi teatepulga sügisele üle ja ööd hakkavad juba jahedaks minema, ei lasknud kuurordinautlejad end muidugi sellest segada ja kaheksatunnine festival tõi tänavad suvitajaid täis. Oleme südamest tänulikud neile, kes algatusega juba teist aastat kaasa tulid ja festivali õnnestumise võimalikuks tegid. Tänu tuhandetele inimestele, kes festivalist osa võtsid! Pärnu on väärt ühist pingutust, et linn võiks ka pärast palavaimat rannahooaega elust pakatada.”

Eelmisel aastal pälvis “Augustiunetus” Pärnu linna kultuuri aastapreemia.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles