Punane Rist toetab kooliminevaid lapsi

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Eesti Punase Risti Pärnumaa selts toetab annetustest saadud raha eest ostetud koolitarvetega 40 last Saugas, Lavassaares, Koongas, Tõstamaal ja Varblas.

12 eurot maksev komplekt sisaldab kõike, mida algkoolilapse ranits peaks sisaldama. Punase Risti kilekotti on pakitud guašid, pintslid, käärid, neli vihiku ümbrispaberit, joonlaud, veetops, rasvakriidid, joonistusplokk, seitse vihikut, värvilised paberid, liimipulk, kustutuskumm, pliiatsiteritaja ja šokolaadki.

Idee toetada peresid koolitarvetega on välja kasvanud kampaaniast “Igale lapsele oma koolikott”.

“Mõeldud on, et asjad peaksid olema ranitsa sees, aga kuna nii palju raha ei laekunud, siis otsustasime, et teeme koolikoti sisu,” rääkis Eesti Punase Risti Pärnumaa seltsi sekretär Hiie Lainela (pildil). Kui oleks otsustatud siiski kottide kasuks, oleks koolitarbeid jätkunud vaid 20 lapsele.

Seekordsed pakid abistavad Sauga, Lavassaare, Koonga, Tõstamaa ja Varbla lapsi. Eelmisel aastal läksid pakid Audrusse ja Tahkuranda. Toetuspaigad valitakse juhuslikult, sest kõiki korraga aidata ei jõuta. Lapsed, kellele koolipakk määratakse, valib välja kohalik omavalitsus.

Sel aastal laekus Rimi korjanduskastidesse rekordiline rahasumma – 400 eurot. Eelmisel aastal kogunes 80 eurot, millest jätkus vaid 15 koolikoti sisu kokkupanemiseks. Lainela usub, et suurema annetuse põhjus võib olla inimeste harjumus oma sendid korjanduskarpi puistata. “Muidugi, suveajal on ka külalisi palju,” tõi Lainela välja teisegi võimaliku põhjuse. Eurode kõrval tuli karbist välja Läti ja Vene raha.

Samalaadseid korjandusi korraldab Punane Rist Pärnus kolm korda aastas. “Jõuludeks on tavaliselt toidupakid ja ka kevadeks on toidupakid,” kõneles Lainela ülejäänud korjanduskampaaniatest. Muul ajal lööb Punane Rist aktiivselt kaasa teavitustöös. “Nüüd kohe tuleb ohutuspäev, demonstreerime inimestele, kuidas õnnetuse korral käituda,” rääkis Lainela 27. augustil asetleidvast üritusest.

Kõik Punase Risti Pärnumaa seltsi töötajad peale Lainela on vabatahtlikud. Vabatahtlikke ootab selts enda hulka alati ja seab ainsaks tingimuseks tahte kaasinimesi aidata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles