Eakatele tehakse Pärnus silmakontrolli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eakate tasuta silmakontrolli bussituur teeb peatuse ka Pärnus.
Eakate tasuta silmakontrolli bussituur teeb peatuse ka Pärnus. Foto: moodtech.eu

Esmaspäeval jõuab Pärnusse eakate tasuta silmakontrolli bussituur.

Päeva jooksul on Rüütli platsil kõigil eakatel võimalik tasuta kontrollida oma nägemist ja saada informatsiooni kollatähni kärbumise vältimiseks.

Maakul ehk kollatähn on võrkkestal asuv tikupeasuurune ümar ala. See on kõige olulisem tsentraalse nägemisteravuse ja värvide tuvastamise punkt silmas, mille ealise degeneratsiooni  tunnus on järkjärguline detailse nägemise nõrgenemine või täielik kadumine.

PR Agentuur Moodtech OÜ esindaja Ave Lindbergi sõnutsi toob rahvusvaheline teavituskampaania "Vaata tulevikku, kaitse oma silmi” juba teist korda Eestisse kuuepäevase avalike sündmuste sarja, mille raames tutvustatakse inimestele kollatähni kärbumise riskifaktoreid ja haiguse ennetamise meetmeid.

Igaühel on võimalus kohapeal testida oma silmade maakuli seisundit ja kuulata teemakohaseid sõnavõtte. Spetsiaalselt varustatud infobussis saab silmaarst võrkkesta kaamera abil teha uuringuid, määramaks AMD riskigrupi inimesi. Eelkõige oodatakse testima üle 50 aasta vanuseid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles