Kahe silla jooksul võistlevad esimest korda ratastoolisõitjad

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel Kahe Silla jooksul võistleb esmakordselt ka paarkümmend ratastoolisõitjat. Foto on illustreeriv.
Tänavusel Kahe Silla jooksul võistleb esmakordselt ka paarkümmend ratastoolisõitjat. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest korda on tänavusel Jüri Jaansoni kahe silla jooksul võimalu kaasa lüüa ratastoolis liikujatel.

Huvi on kahe silla ratastoolisõidu vastu olnud ootusi ületav, kolmapäevase seisuga on registreerujaid kokku 19, kuid ilmselt see number suureneb, teatasid rahvaspordiürituse korraldajad.

Ratastoolisõidule on võistlejaid tulemas Tallinnast, Sakust, Viljandist, Tartust ja Pärnust. Et tegu on esmakordse projektiga, on sel aastal osalemine ratastoolisõitjatele tasuta.

Ratastoolisportlaste mõõduvõtmisel toimub eraldi arvestus naistele ja meestele. Mõlemas grupis on kaks arvestust: A - tugevad käed, B - nõrgad käed. Sõidu aeg fikseeritakse kiibiga.

Ratastoolisõitjate võistlusel osalejad stardivad ühisest stardikoridorist koos jooksjate ja kepikõnni retkelistega. Küll on nendele mõeldud distants lühem, Papiniidu sillani, mis teeb võistlusraja pikkuseks ligi 4500 meetrit.

Jõe vasakkaldal ratastooliga veel sõita ei saa. Papiniidu silla panduse juurest toob osalejad tagasi võistluskeskusesse OÜ Presto invabuss.

Osalejate tagasiside selle algatuse kohta on olnud väga positiivne. Eestis praegu sellesarnast võimalust ratastoolisõitjatele pole, senine lähim võimalus selle jaoks on Soomes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles