Toris algas noorhobuste tšempionaat

Raavo Raadik
, Eesti Hobusekasvatajate Selts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toris võistlevad noorhobused.
Toris võistlevad noorhobused. Foto: Eesti hobusekasvatajate selts

Laupäeval Toris alguse saanud ratsavõistlusel "Noorhobuste tšempionaat 2011" katsuti võistluse esimesel päeval jõudu kooli- ja takistussõidus. Lähtuvalt hobuste vanusest võisteldi parkuuridel 80, 90, 100, 110 ja 120 sentimeetrit.

OÜ Tori Hobusekasvanduse, Eesti sporthobuste kasvatajate seltsi ja Eesti hobusekasvatajate seltsi korraldatud tšempionaadil võistlesid takistussõidus esmalt kuni nelja-aastased ponid parkuuril 80 sentimeetrid, niisama vanad hobused aga ühemeetristel takistustel.

Kuni nelja-aastaste ponide arvestuses oli parim võistluspaar Berit Lehtsaar ja Little Puma teiseks tulnud Marie Kristiin Kivisäki ja Mauruse ning kolmanda koha saavutanud Merje Vaakmanni ja Wichita ees.

Nelja-aastased hobused võistlesid parkuuril 100 sentimeetrit, siin saavutasid esikoha Maria Hoboko hobusel Alfons RA, teise ja kolmanda koha said vastavalt Melissa-Marion Amiel Painted Ladyga ja Kairi Dräbtsinskaja ning Cornelius.

Viieaastaste ponide arvestuses kuni 90sentimeetrises parkuuris olid esikolmikus Kati Raidma hobusel Ralf, Cathy Õunapuu ja Elkur ning Mariann–Krõõt Mätas, kelle võistlusratsuks oli Hidalgo.

Kuni viieaastaste hobuste parkuuri kõrgus oli Toris 110 sentimeetrit. Selles arvestuses olid parimad Hanna Brigitta Heinlaid ja Arctica, teiseks tulnud Kairi Dräbtsinskaja ja Peroni ning kolmanda koha saanud võistluspaari Paul Arguse ja Ootuse ees.

Kuni kuueaastaste hobuste võistlusel jagasid 120sentimeetrisel parkuuril poodiumikohad Paul Argus hobusel Hedina, Eleri Kiveste ja Copherfild ning Erik Aedviir hobusel Hortensia.

Võistlused Tori hobusekasvanduses jätkuvad pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles