Prügiauto kallas loomade varjupaigas koorma maha

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile hommikul avanes Pärnu loomade varjupaiga aia taga jahmatav vaatepilt.
Eile hommikul avanes Pärnu loomade varjupaiga aia taga jahmatav vaatepilt. Foto: Erakogu

Pärnu kodutute loomade varjupaiga töölistele avanes eile hommikul jahmatav vaatepilt, kui nad avastasid, et varjupaiga aia taha oli öö jooksul tekkinud prügikoorem.

Esmasest hämmastusest üle saanud varjupaiga juhataja Birjo Piiroja helistas naaberfirmasse Paikre prügilasse ja uuris, ega kurikaelte tegevus ole turvakaamerale jäädvustatud. Paikre oli aga juba salvestilt välja raalinud, et koormatäie prügi oli maha kallanud ISSi prügiauto.

„Samal ajal kui tuhanded kodumaa ilust hoolivad kodanikud üksmeelselt "Teeme ära 2008" aktsiooni raames meie keskkonna puhtuse nimel võitlevad, hoolitseb AS ISS selle eest, et aktivistidel tööd ikka jätkuks," oli Piiroja pahane.

Varjupaiga juhataja teatel olid sel päeval varjupaika tulemas külalised Soomest ja selline prügihunnik aia taga tekitas piinlikkust.

Piiroja jutu järgi oli prügifirma autojuht põhjendanud prahi mahapanekut sellega, et Paikre prügila oli sel ajal olnud suletud.

ISS koristas loomade varjupaiga aia tagant prügihunniku samal päeval kella 11.30 paiku.

ISSi Pärnu piirkonna teenindusjuht Sergei Latõšev vabandas autojuhi käitumist sellega, et prügiauto jõudis Paikre sorteerimisjaama kell 18 kümneminutilise hilinemisega, prügila värav oli juba kinni. Latõševi jutu järgi andis ta käsu prügi nende oma firma territooriumil olevasse konteinerisse panna. „Autojuht käitus omavoliliselt ja kallas prügi varjupaiga aia äärde,“ rääkis ta.

Latõševi sõnade järgi oli tegemist tõsise rikkumisega ja tänaseks on see autojuht-laadija töölt vallandatud.

“Me ei saanud prügi autosse jätta, kuna auto peab uuele ringile sõitma juba kell seitse hommikul, kui sorteerimisjaam alles kinni on,” selgitas Latõsev. “Autojuhtidel on graafik väga täpselt paika pandud, sest inimesed peavad saama õigeks ajaks teenindatud. Usun, et see polnud suur probleem, kuna koristasime prügihunniku esimesel võimalusel. Ohtlikke jäätmeid seal polnud, ainult plastpakendid, mis pakendiringlusse lähevad.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles