Arnold Rüütel on mees, kes seisis kindlalt meie vabaduse eest

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnold Rüütel.
Arnold Rüütel. Foto: Sille Annuk

Meie Eesti Taasiseseisvumis aja jooksul on olnud Vabariigi presidente siiani kokku kolm- Lennart Meri, Arnold Rüütel ja Toomas Hendrik Ilves.

Ma ei tea miks, aga mulle tundub, et neist kolmest on suhtutud sellise iroonilise muigega Arnold Rüütelisse. Tegelikult on Arnold Rüütel olnud kogu aeg Eesti- meelne mees ning nagu ta ka saates "20 aastat hiljem" rääkis, oli tema elu isegi ohus ning ta pidi pidevalt olema valmis selleks, et teda võidaks arreteerida Eesti riigi rahva eest seismise tõttu.

Mullegi meenub umbes 20 aasta eest üks ajalehe artikkel (vist Postimehest), et kui Eestis olid ärevad ajad ehk niinimetatud "putšipäevad", oli olnud Arnold Rüütel üks ainukesi vapraid poliitikuid, kes vene tankidega silmitsi seisis ning kusagile välismaale ei põgenenud. Samas näiteks meenub seegi, et ärevatel aegadel olla tollane president Lennart Meri läinud välismaale ja soovitanud ka Rüütelil ja teistelgi oma nahka hoida...:)

Tänasel päeval aga teame, et Tallinna lennujaam kannab suisa Lennart Meri nime, aga miks pole Arnold Rüütelile au antud tema teenete eest Eesti Vabariigi eest seismisel? Arnold Rüütel, kes on toonud meile vabaduse ja pidanud läbirääkimisi venemaa võimudega, tema üle kipume me naljatlema.

Tõeliseks kangelaseks saab pidada ikka inimest, kes seisab vapralt rahva eest igas olukorras ja ei löö verest välja, nagu mõni teine.

Arnold Rüütel vääriks rohkem austust Eesti rahva poolt, kui meile ikka on vabadus tähtis! Kui Tallinna lennujaam juba kannab ühe presidendi nime, siis Arnold Rüüteli kui rahvuskangelase nime võiks kanda näiteks Tallinna bussijaam või mõni teine tähtis koht. Mõelgem sellele!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles