Kanalisatsioonikaevu kukkunud neiu hukkumise eest ei vastuta keegi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRN01:KANALISATSIOONIKAEVUST LEITI NOORE NAISE SURNUKEHA : PÄRNU, EESTI,26JAN11-auk
al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES
PRN01:KANALISATSIOONIKAEVUST LEITI NOORE NAISE SURNUKEHA : PÄRNU, EESTI,26JAN11-auk al/FOTO ANTS LIIGUS PÄRNU POSTIMEES Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Viimase aasta sees on kanalisatsioonikaevu kukkumise tõttu hukkunud viis inimest, kuid surma eest kanalisatsioonis ei vastuta mitte keegi, selgus ühe seetõttu surnud neiu vanemate meelehärmiks.

Diana Aitai oleks 3. septembril saanud 23aastaseks, kuid tema sünnipäeva peeti postuumselt, sest ta on üks neist, kes viimase aasta vältel on kaevu kukkumise tõttu surnud, vahendas ETV saade "Pealtnägija".

Augustis, pärast seitse kuud kestnud uurimist, allkirjastas ringkonnaprokurör Anne Sillaots neiu surma uurimiseks algatatud kriminaalasja lõpetamise määruse tõdemusega, et süüdlast pole.

Sillaotsa sõnutsi algatati pärast õnnetust kriminaalmenetlus karistusseaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest, kuid süüdlane jäi leidmata. "Menetlejad on teinud kõik, et kahtlusalust välja selgitada. See ei ole osutunud võimalikuks. Tegemist on õnnetusjuhtumiga," nentis ta.

"Me ei suutnud tuvastada seda kahtlustatavat, kellele oleks saanud kahtlustuse või edaspidi süüdistuse esitada. Ehk siis nimetatud kaevul ei tuvastatud omanikku. Selgus, et 1970ndatel tuletõrje veevõtukohaks rajatud kaev asub küll linna maal, aga ei kuulu formaalselt kellelegi. Ehkki vähemalt suvel liigub jõe ääres palju jalutajaid ja linn on mõne sammu kaugusele saatuslikust august üles seadnud isegi kergliiklustee märgi, auku nad omaks ei tunnista," rääkis prokurör.

Isegi kui linn oleks saatusliku augu omanik, ei saa teda surma põhjustamise eest kriminaalkorras vastutusele võtta. Nimelt ei saa prokurör Sillaotsa sõnul vastutusele võtta juriidilise isikuna riiki, kohalikku omavalitsust, kelleks Pärnu linn on, või muud avalik-õiguslikku juriidilist isikut.

"Küll aga, kui oleksime mõne linnaametniku lohakuse tuvastanud, siis teda füüsilise isikuna saaksime vastutusele võtta," tunnistas Sillaots.

Pärast õnnetust kattis augu Pärnu linnavalitsus.

Aitaid vaidlustasid eelmisel nädalal kriminaalasja lõpetamise määruse. Kui see ei toimi, proovivad nad anda linna tsiviilkorras kohtusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles