Rimis saab taas toidukaupa annetada

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi kogumine Pärnu Rimis.
Toiduabi kogumine Pärnu Rimis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Saabuval nädalavahetusel, 10.–11. septembril korraldab Toidupank koostöös Rimi kauplustega taas toidukogumispäevad, et annetada toidukaupa vähekindlustatud ja lasterikaste perede heaks.

Rimi kauplustesse paigutatakse Toidupanga märgistusega kaubakärud, kuhu poe külastajad saavad 12-18 abivajajatele annetuseks minevad toiduained paigutada. Annetatud toidukaup toimetatakse pärast kampaania lõppu puudustkannatavatele peredele.
 
Toidupanga tegevjuhi Piet Boerefijni sõnul on toidukogumiskampaaniad olnud väga suureks abiks ja aidanud juhtida tähelepanu Eesti vähekindlustatud perede olukorrale. Boerefijni hinnangul on viimastel aastatel Eesti toimetulekuraskustes perede eluolu halvendanud toiduhindade kiire tõus ja reaalpalga langus 11 kvartalit järjest.
 
Eestis on kokku kümme toiduabi punkti, mille kaudu edastakse vajalik toetus abi vajavatele peredele ja MTÜdele. Iganädalaselt jõuab toiduabi enam kui 1000 pereni.
 
Kokku kaheteistkümnes Rimis toimuva annetuskampaania tarvis ootab Toidupank nädalavahetuseks appi vabatahtlikke. Huvilistel on võimalus end registreerida Toidupanga veebilehel.

Toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfond Päikeselill ja Swedbank ning selle tegevust toetab Avatud Eesti fond.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles