Toiduabi vajavad eelkõige lastega pered

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Meie tegevus on mõeldud lastele, teeme tihedat koostööd Pärnu toidupangaga,” rääkisid mittetulundusühingu Jakobi Õed liikmed (vasakul) Epp Sokk ja Jane Vain, arutades Erika Kukega eelolevat toiduannetuste kogumist Pärnu Rimis.
“Meie tegevus on mõeldud lastele, teeme tihedat koostööd Pärnu toidupangaga,” rääkisid mittetulundusühingu Jakobi Õed liikmed (vasakul) Epp Sokk ja Jane Vain, arutades Erika Kukega eelolevat toiduannetuste kogumist Pärnu Rimis. Foto: Urmas Luik

Sotsiaalvaldkonnas ühenduste ja vabatahtlike koostöö edendamise aruteludel on päevakorral olnud toiduabi korraldus maakonnas, eelkõige aga lastega ja vähe kindlustatud perede toetamine.

Pärnu toidupanga tegevust ja vabatahtlike kaasamist Eliisabeti koguduse diakoonikeskuse egiidi all on aruteludel selgitanud selle esinaine Erika Kukk. Eeloleval nädalavahetusel on tema üks neist, kes Papiniidus Rimis abivajajate toetamist korraldab.

Pärnu Rimis nagu kõikjal riigis sama keti tosinas poes on homme ja ülehomme väljas toidupanga märgistusega toidukärud, kuhu külastajad saavad teha oma annetuse, asetades sinna pikaajalise säilivusega kuiv- või muid toiduaineid.

“Nimekiri soovitavatest annetustest on meil käru juures, aga sinna võib panna ka kiirsuppe, et lapsed saaksid koolist tulles sooja sööki teha,” mainis Kukk, kelle sõnutsi vajab ainuüksi Pärnus korrapärast toiduabi poolsada lastega peret.

Maakonnas on Pärnu toidupangal tihe koostöövõrgustik Vändra alevi ja vallaga, Häädemeeste, Saarde ja Halinga vallaga ning Avatud Eesti fond andis neile stipendiumi organisatsiooni ülesehitamiseks, et kohalik toidupank jõuaks teistessegi Pärnumaa omavalitsustesse.

Halinga vallas on Pärnu toidupanga parem käsi MTÜ Jakobi Õed, mille liikmed Epp Sokk ja Jane Vain teevad igal kesknädalal ligemale 40kilomeetrise abiringi kord valla ühte, kord teise poolde. Selle ringi sisse jääb üsna lasterikkaid peresid.

Naised teavad-näevad lastega perede või üksikvanemate tegelikku olukorda ning tõid näite, kuidas ühes neist oli tõeline rõõmupäev siis, kui lapsed said süüa võileiba korraga nii palju, nagu tahtsid.

Toiduabi annetamisest ja selle jagamisest kui vabatahtlike heategevusest rääkides nentis Kukk, et talu- või aiapidajad, kellel jääb üle omakasvatatud saadusi, võiksid neid pakkuda Pärnu toidupangale, mis koordineerib annetuste jõudmist abivajajateni.

Eeloleval kahepäevasel heategevushoogtööl Rimis vajab Pärnu toidupank vabatahtlike abikäsi nagu muulgi ajal. Huvitatud peaksid enne endast märku andma kohaliku toidupanga kontoris, mis asub Rüütli tänavas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles