Talv liikluskorraldust Pärnus ei muuda

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linn loodab, et lumekoristust segavalt pargitud autosid on tuleval talvel minimaalselt.
Linn loodab, et lumekoristust segavalt pargitud autosid on tuleval talvel minimaalselt. Foto: Ants Liigus

Juba mitu talve Pärnu tänavatel lumekoristust häirinud sinna sügisest pargitud autode suhtes ei võeta tänavugi midagi ette: vastavate keelumärkide paigaldamine käib linnale üle jõu.

„Massilist märkide panemise kampaaniat ei tule, eelarve ei võimalda, ja kas see on üldse vajalik?” arutles Pärnu linnavalitsuse liiklusspetsialist Toomas Tammela. „Hea küll, oletame, et paneme ajutised märgid, aga need lendavad ju kohe minema: öösel võtavad nad tiivad külge, nii et mõni lendab natuke, teine aga lendab üldse minema.”

Rääkija oli seda meelt, et pärnakad mõtlevad talvel siiski kaaslinlastele ja pargivad oma masinad nii, et need ei sega liiklust ega lumekoristamist.

Liiati pole keelumärkide paigaldamine Tammela väitel võluvits, mis väldiks kõiki lumeuputusega kaasnevaid probleeme.

„Oleme sel teemal inimestega rääkinud ja arvamused lähevad kaheks,” nentis linnaametnik. „Need, kellel on kinnistul ruumi ja viitsimist lumi ära loopida, on sellega päri, kuid need, kellel pole võimalust masinat oma kinnistule parkida, on absoluutselt keelumärkide vastu.”

Liiklusspetsialist märkis, et linn võiks ju talvel hakata põikpäiste linlastega vägikaigast vedama, ent siiani on igal pool rahumeelselt hakkama saadud. „Võime ju märgi üles panna ja kui ette nähtud aeg ümber saab, auto ära vedada, aga ei tahaks selleni laskuda, et hakkame inimestel käsi väänama,” sõnas Tammela.

Linnavalitsuse teede peaspetsialist Jaak Kanniste kinnitas, et vähemasti viimastel väga lumerohketel talvedel on linlaste mõistlikkusele lootmine ennast õigustanud.

Küll pani Kanniste Pärnu autoomanikele südamele, et ehkki talveni on üksjagu aega, suvigi pole lõppenud, on garaaþita autoomanikel aeg mõelda, kuhu panna auto, millega ei kavatseta talvel sõita.

Seda eelkõige lugupidamisest kaaslinlaste vastu, sest nagu eespool mainitud: linn katsub vältida lumekoristust häirivate autode omanike suhtes sanktsioonide rakendamist viimase võimaluseni.

„Kui sahk mahub läbi sõitma, ei tohiks pahandust tulla. Peale selle riski, et sahajuht vääratab ja sõidab kas peegli küljest või kriimu külge,” ütles Kanniste. „Kui aga lumekoristusmasin on kohal, ent mööda ei mahu, veame segava masina küll ära.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles