Narkodiilerist noor ema mõisteti aastateks vangi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Tallinlanna Olga Avilova (26) jääb oma koolieelikust poja kasvatamisest viieks aastaks kõrvale, sest peab Pärnu maakohtu otsuse kohaselt ulatusliku narkoäri eest viis aastat vangis istuma.


Kuriteo eeluurimisel tegid Lääne politseiprefektuuri kriminaalosakonna narkotalituse töötajad kindlaks, et tänavu jaanuarist märtsi lõpuni käis Avilova käest läbi suures koguses amfetamiini. Seda omandas temalt V. B., kes omakorda müüs aine Pärnu maakonna elanikele J. T-le ja M. R-ile. Kui politseitöötajad noored mehed 2. aprillil kinni pidasid, leiti nende juurest ligi viis grammi amfetamiini. Nii V. B, J. T. kui M. R-i suhtes on menetluses kriminaalasi.



Avilova kinnipidamisel 27. märtsil leiti tema ja tema korteri läbiotsimisel 2,2 kilo amfetamiini, mis oli mõeldud müügiks Eestis.



Politseinike hinnangul oleks sellise koguse amfetamiini hind illegaalses tänavamüügis vähemalt 515 705 krooni. Seega pani Avilova toime suures koguses narkootilise aine ebaseadusliku käitlemise suure varalise kasu saamise eesmärgil.



Pärnu maakohus tunnistas varem kohtulikult karistamata Avilova süüdi ja karistas teda viieaastase vangistusega. Eelvangistuses viibitud aeg loetakse karistusaja hulka, niisiis saab naisel märtsi lõpus aasta istutud.



Sundraha tuleb Aviloval riigile maksta 10 875 krooni, peale selle narkootilise aine ekspertiisitasu 13 290 krooni, kaitsjale toimikust koopiate tegemise kulu 116 krooni ja riigi õigusabi eest 2230 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles