Pärnu koolide ümbrustes leiab endiselt suitsetavaid lapsi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti minister kutsub Balti riike ühtsele tubakapoliitikale.
Läti minister kutsub Balti riike ühtsele tubakapoliitikale. Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnu munitsipaalpolitsei ametnikud tabasid eile järjekordse reidi käigus Pärnu koolide lähedustest 26 suitsetavat kooliõpilast.

Kontrollreidi käigus tabatud õpilased oli vanuses 14-18 eluaastat, nende hulgas oli kuus tüdrukut ning kakskümmend poissi.

Peamiselt rikkusid alaealised suitsetajad seadusesätet, mis keelab alaealisel tubakatoodete tarbimise, tehti kindlaks ka üks alaealise tubakatoote tarbimisele kallutamine.

„Uueks tendentsiks on kujunemas iserullitud sigaretid ning siinkohal panen müügikohtade omanikele südametunnistusele, et ka lahtiselt müüdav tubakas on Tubakaseaduse alusel tubakatoode ning seaduse rikkumisel kehtivad samasugused paragrahvid" ütles uimastiennetuse peaspetsialist Ketri Kupper.

Tubakatoote käitlemisel vanusepiirangu rikkumise eest on võimalik juriidilist isikut karistada kuni 30 000 kroonise rahatrahviga.

Sarnaseid kontrollreide korraldab munitsipaalpolitsei ka edaspidi. Munitsipaalpolitseile on teada alaealistele tubakatooteid müüvad kauplused ja müügikohad ning edaspidi võetakse ka taolised rikkumised teravdatud tähelepanu alla.

Alaealise poolt suitsetamise või suitsuvaba tubakatoote tarvitamise eest karistatakse rahatrahviga kuni 10 trahviühikut ehk 600 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles