Juhtkiri: Kibe tuulamine Sauga vallas

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Seda, mis toimub Sauga vallas, kus juba mitmendat aastat käivad tuulepargivaidlused, pole niisama lihtne mõista. Õudse lõpu asemel peavad nii tuuleenergia edendajad kui kohalikud elanikud, kes tuulikuid oma kodu lähedale ei soovi, lõputu õudusega leppima.

Huvitatud pooli, kes Sauga valla kallal justkui kaarnad, on mitu. Nagu selgub tänasest leheloost, laskub Eesti tuuleenergia liidu juhatuse liige Oleg Sõnajalg, kes oma lähedastega OÜ Eurowindi taga seisab, isegi selleni, et pärib teabenõudes, ega vallajuhile ole vaidlusaluse planeeringu sisuliseks muutmiseks altkäemaksu pakutud.

Halvasti varjatud süüdistus on suunatud muidugi konkureerivale ettevõttele OÜ Dorioonele.

Asjasse on peale ettevõtjate, valla ja maavalitsuse segatud MTÜ Sauga Rohelise Energia Ühing, mille retoorikast annab hea pildi väljavõte kirjast, milles piirkonnas elamuarendusega seotud Tõnu-Rasmus Põldvee tegevust iseloomustatakse “põhjendamatute demagoogiliste väidetega varustatud tuuleenergiavastase alatu kampaaniana”.

Selles firmade, mittetulundusühingute, vallaametnike ja kõigi nende huvide-motiivide rägastikus on poolt valida esmapilgul võimatu, kuid Pärnu Postimehe arvates kõlab kõige mõistlikumalt 166 allkirjaga pöördumine Sauga valla poole.

Selles nõutakse üldplaneeringu menetluse peatamist seniks, kuni saab kehtestatud koostamisel olev kogu Pärnu maakonda hõlmav tuuleenergeetika teemaplaneering.

See on tõesti arukas nõue, sest kuni Pärnumaa tuuleenergeetika teemaplaneering pole valminud, ongi tulemuseks selline tuulamine nagu Saugas, kus nii mõnigi asjaosaline loodab reguleerimata valdkonnas vahendeid valimata oma tahtmise saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles