Pärnu keskväljakul murdus lipumast pooleks

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepealinnas lehvib hetkel vaid Pärnu lipp, sest Eesti lipu mast murdus pooleks.
Suvepealinnas lehvib hetkel vaid Pärnu lipp, sest Eesti lipu mast murdus pooleks. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Täna varahommikul murdus pooleks Pärnus Endla teatri ees linna keskväljakul olev Eesti trikolooriga lipumast, mistõttu lehvib suvepealinnas vaid Pärnu lipp.

Sündmust pealt näinud Sindi linnavalitsuse teabespetsialisti Viktor Kaarneeme teatel tõttas ta kella 7.17 ajal Endla teatri ees Pikale tänavale bussipeatusesse, kui kuulis ühtäkki murdumise heli ja nägi siis, kuidas lipumast liitekohast pooleks murdus.

“Trikoloor tuli alla koos mastiga ja masti otsas olnud kuldne muna lendas eemale,” kirjeldas Kaarneem. “Mis Eesti lipust sai, ma ei tea, sest läksin bussile, kuid kohe pärast õnnetust tõttas masti poole üks pargi koristaja, kes korjas ehk lipu üles.”

Kaarneem lisas, et õnnetuse hetkel sammus üks naine lipumasti vahetust lähedusest mööda ja oli puhas õnn, et mast läks pooleks, mitte ei murdunud täielikult. Muidu oleks naine võinud murduva mastiga pihta saada.

Pärnu linnavalitsuse pressiesndaja Maria Murakas-Ollo märkis, et lipumasti remont võtab aega 3-4 nädalat ja tööde maksumus käib garantii alla. Seniks asendatakse mastis lehviv Pärnu lipp Eesti lipuga.

Murakas-Ollo kinnitusel ei jäänud hommikul murdunud mastis olnud trikoloor maha vedelema ega läinud kaotsi, sest selle korjas üles linnavalitsuse ametnik.

Pressiesindaja kinnitusel kontrolliti masti mõne kuu eest.

“Lipumast koosneb kahest osast,” seletas Murakas-Ollo. “Mast on pikk ja ilmselt oli kinnituskoht lihtsalt nii „pehme“ et murdus sealt. Varras, kus lehvib Eesti lipp, on umbes kümne aasta vanune. Pärnu lipu mast on nelja-viieaastane. Lipu vardad vaadatakse üle siis, kui seal lippe vahetatakse. Üks lipp püsib 3-4 kuud.”

Murakas-Ollo lisas, et Kesklinna silla kõrval Vaasa pargi serval olevad lipumastid on samuti ligi kümne aasta vanused. Need aga on lühemad, koosnevad vaid ühest osast ja on vähem murdumisohtlikud kui keskväljaku mastid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles