Mida teha siis, kui Facebook sulgeb konto ootamatult?

, Viinahaualt, Tori vallast
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: facebook.com

Eelmisel nädalal oli elektrikatkestus tormituule tõttu ning vahepeal ei saanud internetti kasutada. Kui elekter tagasi tuli, avastasin ootamatult, et minu konto Facebookis on ootamatult suletud ning olin täiesti nõutu, sest mingit selgitust ka ei saadetud.

Kuna tunnen arvutispetsialisti Enn Lossmanni kes ka arvutiõpetaja, siis pöördusingi tema poole.

Enn Lossmann oli nõus mulle soovitusi ja vastavaid linke jagama ning nii saingi pöörduda siis Facebooki juhtkonna poole ning esmalt täitsin enda andmetega ankeedi ära ning sellele sain peagi ka Facebooki juhtkonnalt vastuse. Kuna on ka võimalus tõlkevarianti kasutada, siis sain nii nende vastuse endale arusaadavasse keelde tõlkida ning neile trükitava kirja kohe automaatselt neile arusaadavasse keelde tõlkida ning viimaks tehti mulle selgeks, et nad vajavad isikuandmete kontrollimiseks minu dokumentidest koopiat või fotot.

Tegin need soovitud fotod oma digikaga ära ja tõmbasin arvutisse ning saatsin ära ning järgmisel hommikul ehk 21. septembril oli Facebooki juhtkonnalt minu postkastis kirjake, et asi korras ning vaatasin, et minu konto oligi avatud.

Vahepeal kuulsin tuttavatelt, et Facebook pidavat vahel sellist tempu ka tegema, et kustutab mõne konto päris ära ning samas kuulsin ka seda, et kui konto on suletud, siis võib nädal aega lasta sel rahus seista ning siis pidavat see uuesti automaatselt avanema.

Ei oska öelda, endal vastavad kogemused puuduvad.

Aga konto suletud olek tekitas Facebooki sõprade hulgas ikka parajat segadust, sest siis kui konto suletakse, kaob ka see inimene oma sõprade hulgast ära kuni konto avamiseni ning nii mõnigi sõber küsis, et miks ma olen ta oma sõprade hulgast välja visanud?

Facebooki sõpru on mul üle 125 ning nende hulgas ka mitmeid kuulsusi laiast maailmast, nagu eelnevalt olen juba siin kirjarubriigis teada andnud.

Tänapäeval ei saa ilma Facebookita hakkama, sest Facebooki kaudu saab suhelda paljude inimestega ning kui oled ka kirjamees, siis Facebookist on lihtne leida ka erinevaid persoone, kellega intervjuusid teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles