Kloostri kohtuistungit ei alustatud

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu maakohus ei saanud eile Jaan Kloostri ja OÜ Kokteil JK kriminaalasja arutamise eelistungiga alustada, sest osaühingul puudus kaitsja.

Lääne ringkonnaprokuratuur süüdistab Kokteil JK omanikku Jaan Kloostrit ja ettevõtet 98 221 euro suuruses käibemaksupettuses ning Kloostrit alkoholi käitlemise korra rikkumises.

Karistusseadustiku järgi süüdistatakse Kloostrit alkoholi käitlemise korra rikkumises ja maksude tasumisest hoidumises suures ulatuses. Mõlema teo eest võib karistada rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega. Ettevõtet võib maksudest kõrvalehoidmise tõttu ähvardada rahaline karistus.

Eile üritas Pärnu maakohtu kohtunik Teet Olvik alustada eelistungiga, kuid istungil selgus, et Kokteil JK-l pole kaitsjat. Ettevõtte omanik Jaan Klooster on küll avaldanud soovi jätkata kaitselepingut advokaadibürood vahetanud Anu Taluga, kuid lepingut sõlmitud ei ole.

Kui Kokteil JK pole suuteline endale kaitsjat palkama, määrab selle kohus. Kloostrit kui füüsilist isikut kaitseb Paul Järve, kes juhtis tähelepanu sellele, et algul süüdistati ettevõtjat üle kahe korra suuremas käibemaksupettuses.

Eelistungil lepitakse kokku aeg, millal kohus hakkab asja arutada. Olviku hinnangul ei juhtu see tõenäoliselt sel aastal, prokurör Elle Keeman prognoosis istungi pikkuseks kuus päeva.

Millal uuesti eelistung toimub, pole teada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles