Hiina tsirkus näitab inimkeha võimete piire

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tänavu 14. detsembril väisab Pärnu kontserdimaja Hiina tsirkus, mis näitab inimkeha võimete piire, sest loomi tsirkuses ei kasutata.

Korraldajate teatel loetakse Hiina tsirkust üheks maailma vanimaks. Imelisel moel sooritavad tänapäevalgi Hiina tsirkuse meistrid oma numbreid samasuguse täpsusega, nagu seda tegid nende esivanemad 4000 aastat tagasi.

Hiina tsirkuse ajalugu on tulvil saladusi, lengende ja pühendumust. Vankumatu taevaaluse meistrite kunst ühendab võitluskunstid, iidse filosoofia ja kultuuri ning harukordse distsiplineerituse.

Esinejad sooritavad Eestis antavais etendustes uskumatuid trikke portselantaldrikute, lehvikute, rättide ja võitlusmõõkadega.

Eestisse saabub kõrge professionaalsusega 30-liikmeline trupp, mille akrobaadid väljendavad oma esinemises ülimat andekust. Pole juhus, et just selle trupiga koos esinevad kuulsa Shaolini mungakloostri treeningprogrammi lõpetanud noored.

Kõigi muude illusionistide nõiduslik esinemine ja kautšukisarnane paindlikkus jäävad kindlasti varju Tjantszini linna trupi esinemise ees. Siin demonstreerib iga number inimkeha kõige fantastilisemaid võimalusi. See akrobaatide trupp on Hiina tsirkuseimpeeriumi tituleerituim.

Korraldajad lubavad, et Kuldne Hiina tsirkus muudab ettekujutust inimvõimetest, sest artistid ühendavad akrobaatika budistliku meditatsiooni saladustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles