Kui lähedal küttekehadele tohivad olla arvutid-telerid?

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Algav kütteperiood paneb nii mõnegi inimese pead murdma, kas elektroonikaseadmed on kodus ikka õige koha peal. Nimelt kipub arvutilaud olema akna all, seega jääb arvutikast põrandale radiaatori kõrvale, ja teler on sätitud teise pilgupüüdja – kamina kõrvale. Uurisime Elionist, kui ligidal tohivad arvutid-telerid küttekehadele olla.

Vastas Elioni kliendiseadmete arendusosakonna juhataja Toomas Kärner:

Tehnikaseadmete (telerid, arvutid, digiboksid, ruuterid) töökorras püsimiseks on oluline kaitsta seadet otsese soojuskiirguse eest ja tagada õhu ligipääs seadmele. Lihtsustatult öeldes ei ole digiseadmetele kasulik, kui need kinni katta või mõne kütteelemendi vahetusse lähedusse paigutada.

Kõikide digiseadmete puhul soovitan esmalt uurida seadme juhendit. Oluline on arvestada seadmete sisse imetava jahutusõhu temperatuuri. Tavaliselt on seadme juhendis kirjas, mis on maksimaalne õhutemperatuur, ja sellest tuleks lähtuda.

Paljud seadmed sisaldavad temperatuurile reageerivaid kaitsmeid, kuid need ei pruugi sisalduda igas seadmes. Ettenähtust kõrgem temperatuur võib digiseadmete planeeritud eluiga lühendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles