Maanteeamet pikendas suurendatud piirkiiruste kehtivust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis.
Piirkiirus - 110 kilomeetrit tunnis. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko pikendas oma käskkirjaga suurendatud piirkiiruste kehtivust oktoobrisse, sest ilm võimaldab veel Eesti teedel 100 ja 110 km/h sõita.

Majandus- ja kommunikatsiooniministri määruse järgi võib Eesti teedel lubatud suurimat kiirust tõsta maist septembrini, kuid maanteeametil on õigus sõltuvalt ilmaoludest seda aega pikendada või lühendada. Maanteeamet otsustaski pikendada suurema piirkiiruse kehtivusaega oktoobrikuusse, teatas maanteeinfokeskus.

Mullu alustas maanteeamet teede äärest 100 ja 110 km/h sõita lubavate märkide ärakorjamist 11. oktoobril.

Maanteeamet tõstis tänavu suveperioodiks maanteedel piirkiirust kokku 801 kilomeetri ulatuses, mida oli üle 20 kilomeetri võrra rohkem kui mullu.

Tänavu tohivad A- ja B-kategooria sõidukid 110 km/h sõita ühtekokku 148,1 kilomeetri ulatuses, mullu kehtis selline piirang 133 kilomeetril. 100 km/h ala on tänavu 652,9 kilomeetrit, mullu oli see 645,5 kilomeetrit.

Tavapäraselt tohib Eesti teedel sõita kuni 90 km/h.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles