Pärnu ja Liivi lahele varujäämurdja hanke võitis PKL

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine Pärnu sadam.
Talvine Pärnu sadam. Foto: Ants Liigus

Talviseks jäämurdehooajaks Pärnu ja Liivi lahele varujäämurdja prahtimise riigihanke edukaks pakkujaks tunnistati AS PKL. Pakkumuse esitasid kaks firmat: OÜ Alfons Hakans ja AS PKL.

AS PKLi pakkumuses on jäämurdja prahiraha suurus ühe ööpäeva eest 7400 eurot ilma käibemaksuta. Pakkuja ei nõudnud valmisoleku- ega mobilisatsioonitasu, varujäämurdja eest tasutakse alles siis, kui laev reaalselt tööle hakkab, teatas veeteede amet.

Jäämurdetööde tegelik kogumaksumus kujuneb vastavalt laeva tööl oldud päevadele; lisandub kütusekulu, mis sõltub sadamat külastavate laevade arvust ja jääoludest.

Tavapäraselt on Pärnu ja Liivi lahele jäämurdetöid planeeritud tegema veeteede ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316. Varujäämurdja broneeritakse asenduslaevaks ettenägematute olukordade puhuks, mil EVA-316 vajab asendamist seoses teiste eriotstarbeliste ülesannetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles