Pärnu rikub omaenese lipumäärust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tuul murdis 21. septembril Pärnu Keskväljakul lipumasti, kus lehvis Eesti riigilipp. See juhtus varahommikul kell 7.17. Õnneks ruttas kohale pargikoristaja ja korjas trikoloori maast üles.

Teine mast Pärnu linna lipuga jäi püsti. Nüüd on linnavõim alles jäänud masti lehvima pannud riigilipu ja linna oma ära viinud. Võimalik, et riigilipu kasuks otsustati Suur-Sepa tänaval seetõttu, et sealsamas Keskpargi kõrval raamatukogu ees platsil lehvib mastis meie linna lipp.

Samal ajal näeb Pärnu linnavolikogu kehtestatud linna põhimäärus ette, et linna lipp heisatakse Keskväljakul alaliselt. Riigilipu samas paigas lehvimise kohta põhimääruses säte puudub.

Pärnu põhimääruses on öeldud, et kui linna lipp heisatakse Pärnus koos Eesti riigilipuga, asub linna lipp “lippude poolt vaadelduna vasakul Eesti riigilipust”. Seega, vasakult paremale loendamispõhimõttest lähtudes riigilipust eespool, tähtsamal kohal.

Omaenese kehtestatud määrust rikkudes on linnavõim viinud Keskväljakult linnapildist just selle lipu, mille on põhimäärust kirjutades pidanud Pärnus riigilipust auväärsemal kohal lehvivaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles