Pärnu saab jõe vasakkalda ehitamiseks 1,4 miljonit eurot

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Regionaalminister Siim Kiisler esitas eile valitsusele linnaliste omavalitsusüksuste investeeringute kava muudatuse, mis näeb ette 1,4 miljoni euro eraldamise Pärnu jõe vasakkalda tervisespordiraja ehitamiseks.

Projekti „Pärnu jõe vasakkalda tervisespordi rada” raames on Pärnu linnal plaanis ehitada ligi 3,5 kilomeetri ulatuses välja Pärnu jõe vasakkallas kahe silla vahelisel alal, kuhu luuakse kolme meetri laiune tervisespordi rada. Pärnu jõe vasakkaldale rajatakse kõnni- ja jalgrattatee ning puhkeplatsid, korrastatakse jõe kaldad, paigaldatakse valgustid, pingid, prügikastid, jalgrattahoidjad, lillekastid, viidad ja infotahvlid, piirded, külvatakse muru, korrastatakse haljastust. Kogu ala avatakse kergliiklusele.

Pärnu jõe vasak- ja paremkalda ühendamine loob ligemale kaheksa kilomeetri ulatuses võimalused kergliikluseks ja tervisespordi harrastuseks.

„Et Pärnu jõe paremkaldal olev rada on väga aktiivses kasutuses, võib eeldada ka vasakkalda raja väga aktiivset kasutuselevõttu,“ ütles Pärnu linnavalitsuse planeerimisosakonna välisprojektide koordinaator Mirje Auksmann.

Auksmanni sõnutsi peaks tervisespordi rada valmima 2013.-2014. aastal. „Selleks, et projektile lõplikult Euroopa Liidu struktuuritoetus eraldataks, peame esitama veel täistaotluse Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele.

Eeldatavalt esitame taotluse materjalid pärast riigihanke läbiviimist ehitaja ja omanikujärelevalve teostaja leidmiseks 2012 lõpus või 2013 alguses,“ lausus linnavalitsuse välisprojektide koordinaator.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles