Juhtkiri: Vasakkalda rõõm

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Eilne päev tõi Pärnule äärmiselt rõõmustava uudise, kui sai teatavaks, et regionaalminister Siim-Valmar Kiisler on esitanud valitsusele linnaliste omavalitsusüksuste investeeringute kava muudatuse, mille kohaselt Euroopa regionaalarengu fondist rahastatakse Pärnu jõe vasakkaldale tervisespordiraja ehk Jaansoni raja ühe osa ehitamist 1 431 865 euroga (üle 22 miljoni krooniga).

Sedavõrd mahuka investeeringu tulek Pärnusse oli nii oodatav kui ootamatu. Pärnu on saanud lähiajal tublisti Euroopa abi nii Vallikääru kui Rannapargi renoveerimiseks, seega võisidki jõe vasakkalda ümberehituse lootjad karta suhtumist, et suvepealinn on juba küllalt saanud, toetame pigem muid hädalisi, kellest Eestis ju puudust pole. Ometi pole Jaansoni raja lõpuni ehitamine mingi iluaia rajamine, loob see ju tänuväärse ja kvaliteetse lisaväärtuse Pärnus sportimisel ja vaba aja veetmisel.

“Inimestele on kõige olulisemad muidugi töökohad. Aga peale heade töökohtade on tähtsad lasteaiakohad, võimalused sõita jalgrattaga, teha tervisesporti ja nautida kultuuri. Kõik see moodustab kvaliteetse linnaruumi, mille jaoks need regionaaltoetused mõeldud ongi,” ütles minister Kiisler seda teemat kommenteerides ja Pärnu Postimees jagab tema seisukohta. See ei puuduta ainult Jaansoni rada, vaid teisigi ettevõtmisi, mis kõnealuse kava kohaselt raha saavad, olgu siis Tartu Rukkilille lasteaed, Kohtla-Järve kultuurimaja või mõni kergliiklustee.

Terve ja sportlik rahvas on tugev rahvas ning selle saavutamiseks tuleb kulutusi teha. Kui raha koos ja jõe vasakkalda terviseraja ehitus viimastel aastatel kahjuks nii tavapäraste tõrgeteta lõpule jõuab, on Pärnu taas ühe korraliku, avastamist ja elavat kasutamist vääriva paiga võrra rikkam. Sellist väga head uudist oli kurvaks kiskuval Pärnu sügisel hädasti vaja, aga nüüd peavad pärnakad positiivsest sõnumist tubli tulemuse välja võluma. Soovime selleks tõesti edu ja jõudu!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles