ERRi Pärnu stuudio juht paneb ameti maha

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Šalda ja kaameramees Verner Vilgas ERRi Pärnu stuudios.
Toomas Šalda ja kaameramees Verner Vilgas ERRi Pärnu stuudios. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) Pärnu stuudio juht Toomas Šalda otsustas pärast rohkem kui tosin aastat ajakirjanikutööd ERRi Pärnu stuudio juhi ameti maha panna ja otsida elult uusi väljakutseid.

„Üks ring sai täis. 14 aastat on piisavalt pikk aeg, et hakata tahtma vaheldust ja tunda, et elus võiks ka midagi muud teha,“ ütles sel nädalal ERRi Pärnu stuudio juhi kohalt lahkuv Šalda.

Aastaid Eesti rahvale raadios ja teles Pärnumaa uudiseid vahendanud Šalda sõnutsi loobub ta ajakirjanikutööst seetõttu, et tunneb selleks vaimset ja füüsilist vajadust.

Tuleviku osas ei välista ta midagi, aga lähiajal kavatseb hea sõbra käe all tutvuda ehituskunsti lõputute saladustega.

1997. aastal Eesti Raadio Pärnu stuudiosse juhatajaks kutsustud ja Eesti Raadio ning Eesti Televisiooni ühendamise järel ERRi Pärnu stuudio juhina jätkanud Šalda sõnutsi on ta tehtud tööga üldjoontes rahul. „Alati võiks midagi paremini olla, aga siin tehtud uudiste kvaliteeti ja hulka arvestades on Pärnumaa minu ja nii mõnegi teise hinnangul väga hästi pildil olnud,“ arvas ta.

Šalda tänab kõiki kolleege ja teisi, kellega ta 14 aasta jooksul ametialaselt kokku on puutunud. „Kohtume edaspidigi, aga siis juba teistes situatsioonides,“ lausus ta.

ERRi uudistetoimetuse juhataja Urmet Koogi sõnade kohaselt jäävad Pärnusse raadio- ja teleuudiseid tegema Ülle Hallik ja Ester Vilgats, kellest saab Šalda kohusetäitja. „Üritame pakkuda ka noortele võimalust kätt proovida,“ ütles Kook, lisades, et Pärnus tehtavaid eesti- ja venekeelseid uudiseid Šalda lahkumise tõttu vähemaks ei jää.

Kook märkis, et Šalda on Pärnu stuudios tublit tööd teinud. „Ta on vaieldamatult Eesti üks parimaid raadiohääli. Meil on natuke kahju, et ta otsustas ära minna,“ lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles