KIK annab Rääma prügila korrastamiseks 127 miljonit

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
OÜ Paikre saab Rääma prügila korrastamiseks keskkonnainvesteeringute keskuselt 127 miljonit krooni.
OÜ Paikre saab Rääma prügila korrastamiseks keskkonnainvesteeringute keskuselt 127 miljonit krooni. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Keskkonnainvesteeringute keskuses (KIK) lõppes Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi tavajäätmeprügilate sulgemise esimese taotlusvooru hindamine, mille tulemusena otsustati Pärnu Rääma prügila korrastamist toetada 127 miljoni krooniga.


KIK annab Rääma prügila korrastamiseks OÜ Paikrele 127 185 174 krooni.



Peale Rääma prügila toetab KIK veel kahe prügila sulgemist. Käina prügila sulgemiseks eraldatakse Käina vallavalitsusele 1 118 692 krooni ja Neemi prügila korrastamiseks Maasi Jäätmehoolduse OÜ-le 441 000 krooni.



Kokku esitati esimeses taotlusvoorus KIKile viis taotlust kogusummas 150 miljonit krooni.



Et meetme “Nõuetele mittevastavate tavajäätmeprügilate sulgemine” esimesse taotlusvooru tuli oodatust vähem taotlusi, soovib KIK meelde tuletada, et jäätmeseaduse kohaselt peavad kõik nõuetele mittevastavad prügilad olema ladestamiseks suletud 2009. aasta 16. juuliks ja korrastatud 2013. aasta 16. juuliks.



See tähendab, et kõik prügilate sulgemiskohustusega juriidilised isikud ja kohalikud omavalitsused peavad kiirustama, et ühtekuuluvusfondist ettenähtud töödeks raha taotleda. Meetme “Nõuetele mittevastavate tavajäätmeprügilate sulgemine” järgmine taotlusvoor kuulutatakse välja hiljemalt järgmise aasta märtsis.



Perioodil 2007-2013 on ühtekuuluvusfondist jäätmekäitluse arendamise projektide rahastamiseks kavandatud 2,8 miljardit krooni, millest tavajäätmeprügilate sulgemiseks on 630 miljonit krooni.



Selle summa ulatuses toetavad keskkonnateenistused sulgemisotsuse saanud prügilate sulgemistöid: jäätmete koondamist, tihendamist, ladestuskoha eripära arvestava nõlvuse andmist ja jäätmelademe katmist kas haljastusega või muul viisil.



2000. aasta mais tegevust alustanud SA Keskkonnainvesteeringute Keskus on juhtiv keskkonnaabi ja -investeeringute suunaja. KIK suunab keskkonnakasutusest laekuva raha keskkonnaprojektide arendamisse, täidab Euroopa Liidu Euroopa regionaalarengu fondi (ERF), Euroopa sotsiaalfondi (ESF) ja ühtekuuluvusfondi (ÜF) keskkonnaprojektide rakendusüksuse ülesandeid. Ühtlasi on võimalus KIKist taotleda keskkonnalaenu keskkonnaprojektide arendamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles