Maanteeamet paigaldas teedele 11 uut teekaamerat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ikla teekaamera pilt täna hommikul.
Ikla teekaamera pilt täna hommikul. Foto: maanteeamet

Maanteeamet paigaldas tänavu sügisel Eesti teedele 11 uut teekaamerat, Pärnumaal pandi kaamera Iklasse.

Maanteeamet paigaldas sügisel uued kaamerad Tallinna-Narva maanteele Vodavale, Tallinna-Tartu maanteele Aruvallasse, Tallinna-Pärnu-Ikla maanteele Iklasse, Pärnu-Rakvere-Sõmeru maanteele Kadrinasse, Valga-Uulu maanteele Piirile ja Alale, Risti-Virtsu-Kuivastu-Kuressaare maanteele Valjalasse, Jägala-Käravete maanteele Soodlasse, Keila-Haapsalu maanteele Maerusse, Türi-Arkma maanteele Rauklasse, Kuressaare-Kihelkonna-Veere maanteele Kuusele ning Tartu - Viljandi - Kilingi-Nõmme maanteele Puiatule.

Maanteeametil on kavas teekaamerate võrku iga-aastaselt täiendada. Maanteeameti teatel on teekaamerate peamine eesmärk jälgida talviseid teeolusid ning aidata teehooldajatel oma tööd operatiivsemalt ja efektiivsemalt korraldada. Teekaamerate pilte saavad peale teemeistrite kasutada hoolde järelevalve tegijad hooldetööde jälgimiseks ning teekasutajad pikemate talviste sõidumarsruutide valikuks.

Teekaamerate eesmärk ei ole maanteeameti kinnitusel liikluse jälgimine ega sõidukijuhtide trahvimine, nagu tihti ekslikult arvatakse. Kiiruskaamerate süsteem ei ole teekaamerate süsteemiga tehniliselt kuidagi seotud. Teeolude jälgimiseks on teekaamerad enamasti suunatud terava nurga all teepinnale.

Praeguseks saab Eesti teede kohta visuaalset infot kokku 43 kaamera vahendusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles