Loomakaitse selts korjab prokuröri toetuseks hääli

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marge Arumäe hooletusse jäetud koer Claudia.
Marge Arumäe hooletusse jäetud koer Claudia. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Eesti loomakaitse seltsi algatatud avaliku toetuskirjaga, millega avaldatakse toetust prokurör Küllike Kasele, et ta on vaidlustanud 19. mail Pärnu maakohtu tehtud õigeksmõistva otsuse looma julmas kohtlemises süüdistatud Marge Arumäe suhtes, on kahe ja poole nädala jooksul liitunud ligi 2300 inimest.
 

Loomakaitse selts korjab prokurörile toetusallkirju, soovides, et mullu oma äsjapoeginud haige koera koos kutsikatega järelevalveta jätnud Marge Arumäele mõistetaks selle teo eest kriminaalkaristus.

„Oleme veendumusel, et süüasja edasikaebamine Tallinna ringkonnakohtule oli äärmiselt oluline nii süüasjas otseselt kannatanud loomade kui ka kõigi teiste looma julma kohtlemise ohvriks langenud loomade heaolu nimel,“ teatas loomakaitse selts. „Kuigi Marge Arumäe tegu saab karistada väärteomenetluse korras, leiame, et see oleks liiga leebe karistus julma ja vääritu käitumise puhul ning tulenevalt eelnevast avaldame igakülgset toetust prokurörile, kes on õigeksmõistva otsuse vaidlustanud.“

Eesti loomakaitse seltsi juhatuse liikme Tania Selarti sõnutsi edastab selts prokuröri toetuseks kogutud hääled homme elektrooniliselt.

Looma julmas kohtlemises süüdistatud ja Pärnu maakohtus kuriteokoosseisu puudumise tõttu õigeks mõistetud Marge Arumäe juhtumit hakkab homme arutama Tallinna ringkonnakohus.

Süüdistuse kohaselt jättis Arumäe mullu suvel puhkusele sõites oma äsjapoeginud haige koera koos kutsikatega järelevalveta. Koeral tekkis emakas põletik ja ta vajanuks kohe ravi.

Näljast ja veepuudusest tekkinud organismi üldise kurnatuse tõttu ei suutnud koer imetada oma kutsikaid, seetõttu üks kutsikaist suri ja teine tuli veterinaararstil eutaneerida.

Loomakaitse selts kogub prokurörile toetushääli oma kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles