Ühisgümnaasium kutsub mälestuskilde kirja panema

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasium.
Pärnu ühisgümnaasium. Foto: Erakogu

Tänavu 150. aastapäeva tähistavas Pärnu ühisgümnaasiumis jätkub kooli aastapäevaga seotud üritusi kogu õppeaastaks, kuid veel enne koolivaheaega oodatakse õpilaste kõrval oma mälestusi kirja panema nii vilistlasi kui endisi õpetajaid.
 

Veerandi viimasel päeval, 21. oktoobril toimub ühisgümnaasiumis kooli ajaloopäev. “Sel päeval panevad  kõik õpilased ja õpetajad teise koolitunni ajal 8.50–9.35 kirja oma mälestusi kooliajast Pärnu ühisgümnaasiumis,” tutvustas õppealajuhataja Elve Otsalt ja kutsus endisi õpetajaid ja vilistlasi üles samal ajal oma mälestuskilde kirja panema.

“Ilusat ühiskirjutamist kõikidele Pärnu poeglaste gümnaasiumi, I keskkooli ja ühisgümnaasiumi õpetajatele ja õpilastele!” soovis Otsalt. “Kooliaeg, nagu me seda mäletame, muutub meie kõigi tahtel unustamatuks ajalooks.”


Ühisgümnaasium ootab mälestusi postitatult aadressil Pärnu ühisgümnaasium, Mai 3,
Pärnu 80010 või e-posti aadressil yhis@yhis.parnu.ee.

Novembris jätkuvad ühisgümnaasiumi aastapäevaüritused kooliperele mõeldud aktuste ja vilistlaste õhtuga. Ettevõtmisi jagub suveni, viimane neist on kooliajaloo raamatu esitlus juunis.

Pärnu ühisgümnaasiumis, mis on varasemalt kandnud Pärnu poeglaste gümnaasiumi ja Pärnu I keskkooli nime, on gümnaasiumiharidust antud 1861. aastast.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles