Fotonäitus "Suur süda, tugevad käed" teeb kummarduse Kihnu kultuurile

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gjelstad ise ei saanud näituse avamisel osaleda, küll aga lõi laulu ja tantsu lahti ansambel Kihnumua.
Gjelstad ise ei saanud näituse avamisel osaleda, küll aga lõi laulu ja tantsu lahti ansambel Kihnumua. Foto: Ants Liigus

Pärnu uue kunsti muuseumis avatud fotonäitus "Suur süda, tugevad käed" teeb kummarduse Kihnu kultuurile.

Fotonäitus "Suur süda, tugevad käed" on soe ja südamlik kummardus kultuurile, millega kokkupuude muutis Anne Helene Gjelstadi elu. Käsitöökunstniku haridusega mitte väga edukas ärinaises ärkas leinavaid Lemsi küla naisi vaadates fotokunstnik, kes nelja aastaga kogunud auhindu ja tuntust nii Norras kui väljaspool seda, vahendasid ERRi teleuudised.

Anne Helene Gjelstad ise ei saanud näituse avamisel osaleda, küll viibis kohal tema Kihnu ema.

"Ta võttis mind emaks. Ta ütles, et tema päris ema on taevas, jälgib teda sealt ja mina olen siis Anna Helenale Kihnu ema," rääkis Ella Leas.

Gjelstadi fotonäitus jääb Pärnu uue kunsti muuseumis avatuks novembrikuu alguseni. Sealt rändab väljapanek Tallinna Toompeale riigikokku ning järgmisel aastal pikemale rännutuurile mööda Eesti näitusesaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles