Kohus karistas hooldekodu direktoriks kandideerinut võltsdiplomi esitamise eest

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammiste hooldekodu.
Tammiste hooldekodu. Foto: Ants Liigus

Pärnu maakohus karistas täna Heinar Ipsbergi (47) dokumendi võltsimise ja võltsitud dokumendi kasutamise eest.

Ipsberg kandideeris eelmise aasta novembris Pärnu linnale kuuluva Tammiste hooldekodu direktori ametikohale ning esitas kandideerimise käigus Pärnu linnavalitsuse personalinõunikule enda kõrgharidust tõestava dokumendina koopia Tartu Riikliku Ülikooli diplomist, mida talle aga kunagi väljastatud ei ole, teatas Pärnu maakohtu pressiesindaja Elo Kirispuu.

Kohus karistas meest karistusseadustiku sätete alusel, mis näevad ette karistamist sellise dokumendi võltsimise eest, millega on võimalik omandada õigusi, ning selle dokumendi kasutamise eest õiguste omandamise eesmärgil.

Kohus mõistis mehele liitkaristuseks kaks kuud vangistust, mis jäetakse täielikult täitmisele pööramata, kui ta ei pane kolmeaastase katseaja jooksul toime uut kuritegu. Temalt mõisteti kohtuotsusega välja menetluskulud, kokku 529.38 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles