Ühenduste ümarlaual räägitakse Pärnu kergliiklusteedest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volikogu ühenduste ümarlaud tuleb kokku neljapäeval Pärnu linnavalitsuse hoones.
Volikogu ühenduste ümarlaud tuleb kokku neljapäeval Pärnu linnavalitsuse hoones. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Neljapäeval, 20. oktoobril Pärnu linnavalitsuse hoones toimuval volikogu ühenduste ümarlaual arutatakse kergliiklusteede üle.

Volikogu ühenduste ümarlaua kokkukutsuja, MTÜ Kodanikujulgus esimehe Astrid Hindriksi sõnutsi on ümarlaua pikem huvi, et Pärnu linna uues üldplaneeringus oleks takistusteta kergliiklustee, kus Papiniidu sillast vana sillani, sealt sadamasse ning muulini ja edasi mööda mere randa kulgeks kergliiklustee Maisse.

„Jaansoni rada ja mere kallasrada on saanud rahastuse, loodame neid projekte oma silmaga näha,“ ütles Hindriks.

Hindriksi sõnutsi on ümarlaud huvitatud ka sellest, et juba rahastuse saanud kergliiklusteed oleksid nii laiad, et sinna mahuks ohutult liiklema lapsevankriga ema või isa, kel mudilane käe kõrval, ja jalgrattad, rulatajad ja jooksjad ei oleks lapsele ohtlikud.

Erinevate märgistatud radade tekitamine linnakeskkonda annab Hindriksi hinnangul kasu majanduslikult. „Ehk kunagi peetakse Pärnus peale kahe silla jooksu linnamaraton. Meil on võimekad spordiinimesed omast käest võtta, tuleb vaid toimivad rajad ette valmistada,“ ütles Hindriks.

Ümarlaud on avatud kõikidele linna ühenduste esindajatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles